Casa Foca

Casa Foca este un business de familie, unde se intalnesc doua generatii de studii si experiente diferite, care reusesc intotdeauna sa ajunga la cele mai bune idei si solutii in domeniul amenajarilor interioare si al restaurarii imobilelor istorice. Familia Foca, cu toti cei patru membrii ai ei, parinti si copii, au reusit sa creeze o afacere de familie, care isi doreste sa transmita anumite valori si cultura generatiilor urmatoare, astfel reusind sa creeze ceva autentic si stabil.

Casa Foca

Totul a inceput cand, in anul 2000, Vladimir si Mirella Foca au cumparat in centrul Capitalei o casa construita in 1892 dupa ce s-au indragostit iremediabil de ea. Aceasta casa era in spatele unei curti care arata mai degraba ca o mahala decat o curte centrala, iar in interiorul casei erau construite tot felul de camere si camarute in interiorul celor originale. Totul era doar un parfum nostalgic cu o atmosfera de altadata. Casa frantuzeasca a fost construita de un bancher elvetian, fondatorul Bancii Staehli & CIE si al Bancii Comerciale Romane, un apropiat al Regelui Carol I.

Casa le-a trezit instinctele artistice mostenite, asa ca si-au dorit sa o restaureze si sa o aduca la frumusetea si valoarea pe care le merita. Asa a inceput totul: au facut istoricul casei, au ajuns in Elvetia la urmasii proprietarilor de la 1900, au facut cercetare si vizite nenumarate la Arhivele Nationale pentru a gasi cat mai multe date si imagini necesare proiectului de restaurare de care aveau sa se apuce.

Casa Foca

In momentul in care a inceput partea cea mai placuta, cea a amenajarii interioare, au trecut la sudii aprofundate la Paris, au parcurs biblioteci intregi, au vizitat muzee nenumarate pentru a invata exact cum se faceau decorurile frumoase si autentice, cele din care s-a inspirat si Micul Paris de altadata.

Dupa ani de zile de studiu au realizat ca s-au indragostit iremediabil de istoria artei, de istoria Frantei, a Bucurestiului, astfel ca au inceput prin proiectul Casa Foca si o afacere de restaurare a imobilelor vechi si a amenajarii caselor si interioarelor moderne. Copiii au crescut in acest spirit, unde frumosul este ridicat la rang de arta, unde ce este autentic si are personalitate, este ceva ce trebuie transmis generatiilor care urmeaza.

Casa Foca: de la pasiune la afacere

Fara sa realizeze pe moment, au devenit asociati, fiecare aducand aportul lui esential in business, de la imagine si concept, pana la consultanta de specialitate si parerile avizate, de decoratori, pe care le au, totul unindu-se intr-o companie care le poarta numele.

La Casa Foca intotdeauna veti gasi sprijinul si solutiile de care aveti nevoie pentru amenajarea oricarui spatiu, indiferent de buget si stilul interior al spatiilor.

Marile provocari au fost obictivele cu tematica, cabane de vanatoare, vase de croaziera, cat si apartamentele de 2 camere sau o camera, in care imaginatia a fost provocata, dar au rezultat lucruri minunate!

Casa Foca este situata pe Strada Popa Rusu nr.10.

Foto: Alexandru Rosieanu