Cum trebuie sa arate casa unui introvertit.

Casa unui introvertit e locul care ii ofera cel mai mare confort. Si nu e simplu de amenajat! In loc sa te iei dupa sfaturile din revistele de design interior, asculta-ti instinctele! Atentie la culori si la colturile mobilierului!

Contrar a ceea ce se crede, nu toti introvertitii sunt persoane carora le place sa stea numai in casa. Celor mai multi le place sa iasa pe strazi si sa observe tot ce se intampla in jur. Totusi, chiar si cele mai banale interactiuni cu oameni le pot da emotii, cum ar fi o scurta discutie cu un taximetrist. Mintea unui introvertit tanjeste la un loc in care sa se simta in siguranta, un loc linistit, in care sa poata gandi liber si in care isi poate incarca bateriile, mai ales dupa ce a avut de-a face cu o multime de stimuli din exterior.

Casa unui introvertit trebuie sa fie confortabila nu la modul general, ci sa ii ofere lui confortul dorit. Daca esti introvertita, atunci stii deja ca, daca ajungi acasa dupa o zi agitata si nu te simti confortabil, daca locuinta ti se pare prea aglomerata sau ai prea multe zgomote in jur, ajungi sa fii confuza. Casa unui introvertit trebuie sa aiba liniste si, pentru asta, trebuie sa o tratezi cu respect si atentie, scrie Huffingtonpost.com.

Cum trebuie sa fie casa unui introvertit

1 Fa liniste in coltul tau de relaxare

Stinge televizorul, inchide muzica si da-ti telefonul pe silent, apoi asculta. Auzi zumzaitul frigiderului? Vajaitul de la aerul conditionat? Ticaitul ceasului? Multe aparate fac putin zgmomot, pe care nu il sesizezi in timpul activitatilor de zi cu zi. Dar, daca vrei liniste, ele te pot disturba. Ca persoana introvertita, mintea ta e plina de tot felul de ganduri, mai ales daca esti si anxioasa. Iar zgomotul ambiental nu face decat sa amplifice disconfortul. Opreste orice aparat se poate opri: DVD-player, console de jocuri, ceasuri digitale.

2 Spatii neaglomerate

Amenajarile de interior aglomerate se numesc, in limbajul designerilor, “zgomotoase”. Si nu degeaba. Pe de alta parte, “minimalist” si “linistit” pot merge mana in mana cand vine vorba de decorul interior. Totusi, casa unui introvertit nu trebuie sa fie nici prea incarcata, dar nici prea goala.

O casa prea goala iti poate da o senzatie puternica de izolare, de abandon. Mobilierul cu multe colturi ascutite e asociat, in mintea unui introvertit, cu emotii negative. Pe de alta parte, spatiile cu textile moi si mobilier rotunjit, e mai placut. In casa ta se poate da o lupta intre organizare si haos, insa solutia este sa ai suprafete curate si spatii neaglomerate. Dezordinea iti poate produce stres.

3 Urmareste-ti instinctul!

Pentru ca le place sa aiba timp pentru reflectie, introvertii sunt, in general, constienti de ceea ce le place. Dincolo de cateva principii de baza, casa unui introvertit trebuie decorata in functie de conexiunea pe care el o are cu anumite culori si obiecte. Totul este subiectiv! Ca sa te simti bine la tine acasa trebuie sa te cunosti si sa alegi lucrurile care iti fac tie plecere.

De prea multe ori, poti fi tentata sa iti amenajezi casa in functie de ceea ce vezi prin revistele de design interior. Dar e o greseala! Cand organiezezi o casa, trebuie sa tii cont de instinctele tale, nu de regulile impuse de altii!

FOTO: Guliver

Citeste si: 9 semne ca esti o persoana introvertita. Exista si parti bune!