Ce inseamna cand visezi bani? Poate fi vorba despre o nastere

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna cand visezi bani sau cand te trezesti goala in mijlocul colegilor de la serviciu? Specialistii in vise spun ca acestea pot dura intre cinci minute si o ora, nu toata noaptea cum ni se pare de cele mai multe ori. In multe cazuri, cand visezi ceva rau, e de bine.

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca visele ne ajuta sa scapam de stres si „sterg“ din memorie amintirile neplacute. Etapa de visare din timpul somnului, adica faza REM, in care miscarile ochilor inchisi se efectueaza cu rapiditate, ofera creierului un fel de terapie emotionala. Fiecare vis are o semnificatie si este legat de anumiti factori de stres care au legatura cu ziua anterioara.

Si atunci ce inseamna cand visezi bani? Ca in ziua dinaintea visului ai pierdut bani si mintea ta lucreaza la gasirea unor solutii pentru completarea bugetului? Semnificatia viselor in care apar bani, dar si altele dintre cele mai comune vise sunt explicate de cercetatorii de la Universitatea California, din Berkley, iar raspunsurile, publicate pe site-ul sofeminine.co.uk, sunt adaptate pentru tine in acest articol.

Studiile efectuate de experti au scos la iveala ca somnul reduce activitatea creierului in zona emotiilor si pune in functiune partea rationala a cortexului prefrontal, care este situat in lobul frontal al creierului. Acesta controleaza reactiile emotionale. In timpul somnului REM, amintirile sunt reactivate, conectate si integrate, dar in alta maniera, astfel incat substantele chimice care au produs stres sa fie distruse in tot acest proces.

In alta ordine de idei, toate visele au o semnificatie. Iata ce insemna cand visezi bani, cand esti urmarita, cand esti insarcinata sau cand esti goala in public.

Ce inseamna cand visezi bani – gasiti sau pierduti

Daca ai visat ca ai gasit o suma de bani, e semn ca urmeaza sa primesti o veste despre o nastere. Poate fi vorba despre cineva din familie sau de vreun apropiat. De cele mai multe ori, acest vis da o energie pozitiva de invidiat si te ajuta sa-ti pui in aplicare planuri la care lucrezi de ceva vreme.

Pe de alta parte, cand pierzi bani, ai grija cu cine vorbesti si ce anume. Pot aparea si certuri in familie.

Esti urmarita

Visezi ca te urmareste cineva? Probabil ca in viata ta exista o temere pe care iti doresti s-o infrunti sau o persoana careia vrei sa-i tii piept, dar ti-e teama sa o abordezi direct.

Stiu, visele in care esti alergata pur si simplu iti ridica tensiunea, dar ele te atenționeaza ca trebuie sa-ti iei inima in dinti si sa faci tot ce iti place si ce crezi ca te ajuta sa evoluezi. Te ajuta sa-ti depasesti limitele.

Esti goala in public

Acest vis apare la intervale de timp si se traduce printr-o situatie din viata reala, pe care tu nu o poti controla si te face sa te simti vulnerabila si expusa. Poate esti timida, insa uneori este bine sa te deschizi in fata altor persoane pentru a-ti descoperi si alte calitati, pe care le tii ascunse.

Eşti insarcinata

Visul in care esti insarcinata nu se traduce prin faptul ca iti doresti enorm un copil. Ci ca iti este teama sa devii mama, iar gandul ca o fiinta mica ar depinde de tine, ca sa fie sanatoasa si sa supravietuiasca, te ingrozeste.

Ca zbori

Daca poti zbura in vis, inseamna ca ai depasit in sfarsit niste piedici care nu te lasau sa evoluezi in anumite proiecte sau te simteai captiva in amintirile trecutului. Odata eliberata, senzatia fireasca este sa-ti vina sa zbori, nu?

Ca mori

Sa visezi cum mori inseamna ca esti constienta si iti este teama ca acest lucru se va intampla la un moment dat. Insa, mai poate avea semnificatia unei dorinte de schimbare in interiorul tau.

Afla si de ce ai visuri urate: 11 cauze surprinzatoare.

Foto: Guliver