Ce obiceiuri trebuie sa ai in fiecare zi, inainte de 8 dimineata!

Un stil de viata sanatos te ajuta sa fii intr-o forma fizica si psihica foarte bune, asa ca este bine sa stii ce obiceiuri trebuie sa ai in fiecare zi, inainte chiar de opt dimineata! Indiferent daca ai un program incarcat sau te preocupa foarte multe probleme, este important sa stabilesti o rutina care te va ajuta sa te simti mai bine, scrie wallstreetinsanity.com.

Daca vrei sa stii ce obiceiuri trebuie sa ai in fiecare zi asa incat sa fii energica, afla ca nu este nimic complicat! Este suficient sa iti pui cateva intrebari si sa faci cateva schimbari in ritmul cotidian. Renunta la gandurile negative si incearca sa nu iti mai faci griji la fiecare pas. Viata este frumoasa si merita traita. Tu trebuie sa te bucuri de fiecare moment pe care il ai!

Ce obiceiuri trebuie sa ai, inainte de 8 dimineata

1. Dormi cel putin sapte ore in fiecare noapte

Somnul este foarte important pentru sanatate, asa ca este esential sa dormi cel putin sapte ore pe noapte! Foarte multe persoane neglijeaza orele de somn si, din aceasta cauza, se confrunta cu probleme de sanatate. Daca te intrebi de ce ai stari de anxietate sau esti lipsita de energie, afla ca lipsa somnului este raspunsul.
Este esential sa ai un program regulat de somn si sa iti setezi alarma inainte de opt dimineata. In acest fel, iti vei putea organiza mai bine ziua si vei avea mai multa energie.

2. Meditatia te ajuta sa ai o stare mai buna

Dupa ce ai dormit cel putin sapte ore, ceea ce faci atunci cand te trezesti este esential. Sa iti incepi ziua cu cateva minute de meditatie te ajuta sa te relaxezi si sa fii intr-o forma psihica mult mai buna.
Meditatia te ajuta sa te eliberezi de stres si sa alungi gandurile negative. Meditatia iti da energie pozitiva si sa te pregateste pentru o noua zi!

3. Fa sport cand te trezesti

Potrivit unui studiu recent, tot mai putine persoane au un stil de viata activ, iar acest lucru le afecteaza profund. Daca vrei sa ai o sanatate de invidiat si sa fii in cea mai buna forma fizica, este esential sa faci sport cand te trezesti. Nu este nevoie sa mergi la sala cu noaptea in cap, este suficient sa faci cateva exercitii acasa.
Te vor ajuta sa te destinzi si vei avea energie pentru intreaga zi. Indiferent ce exercitii alegi sa faci, este esential sa iti pui corpul in miscare.

4. Consuma 30 de grame de proteine

Donald Layman, profesor de nutritie si alimentatie la Universitatea din Illinois, spune ca este esential sa consumi 30 de grame de proteine pe zi, de preferat dimineata. Este recomandat sa consumi alimente bogate in proteine dupa 30 de minute de cand te-ai trezit. Alimentele bogate in proteine iti dau senzatia de satietate si te ajuta sa ai energie pentru intreaga zi. Mai mult decat atat, proteinele sunt importante pentru sanatatea organismului, previn aparitia anumitor boli si te ajuta sa arzi mai repede caloriile.

5. Fa un dus rece

Dusurile reci contribuie la sanatatea fizica si psihica, asa ca este esential sa faci unul in zori. Iti vei imbunatati imunitatea si circulatia si nu vei mai avea probleme cu sistemul digestiv. Totodata, dusurile reci te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, asa ca sunt un mod bun de a-ti incepe ziua.
Un studiu efectuat in 2007 a scos la iveala faptul ca dusurile reci previn si aparitia depresiei. Daca nu esti adepta dusurilor reci, poti sa mergi la inot cateva minute pe zi, inainte sa mergi la munca.

6. Reseteaza-ti sistemul de valori

Sa iti resetezi sistemul de valori cea mai buna metoda de “curatare” a psihicului. Este esential sa iti incepi ziua cu cateva ganduri pozitive si sa te gandesti la toate lucrurile pe care vrei sa le faci in viata. Daca vrei, poti sa treci intr-un carnet de notite sau intr-un jurnal toate obiectivele tale pe termen scurt sau pe termen lung. Reciteste in fiecare zi ce ai notat si gandeste-te la noi modalitati care te vor ajuta sa iti atingi mai repede obiectivele.

7. Rezolva problemele importante in prima parte a zilei

Daca te intrebi ce obiceiuri trebuie sa ai in fiecare zi, afla ca este esential sa rezolvi problemele importante in prima parte a zilei. Daca ai de luat decizii importante, ia-le tot dimineata ca – in cazul in care trebuie sa le implementezi sau sa le ajustezi – sa ai timp!
Este esential sa-ti notezi intr-un carnet tot ce trebuie sa faci in ziua respectiva si sa te ocupi de problemele care nu pot fi amanate. Odata ce ai rezolvat ceea ce te preocupa, te vei simti mult mai bine si te vei putea concentra asupra altor activitati.

Daca ti-a placut articolul cu ce obiceiuri trebuie sa ai in fiecare zi, inainte de opt dimineata, iata si un articol cu obiceiuri stresante care iti afecteaza sanatatea mentala!

Foto: Guliver