Ce poti face cu CD-urile vechi

Ai o colectie frumoasa de CD-uri si vrei sa le folosesti in scop decorativ? Afla de pe site-ul earthporm.com ce poti face cu CD-urile vechi, in functie de ce parte a casei iti doresti sa decorezi.

E usor sa gasesti intrebuintari pentru CD-uri, pentru ca pot fi folosite in mai multe stiluri de decor interior. In plus, sunt o multime de tutoriale pe internet care iti arata ce poti face cu CD-urile vechi, asa ca ai de unde sa cauti si alte idei care sa te inspire.

Sculpturi inedite

CD-urile sunt subtiri si au reflexii cameleonice, asa ca pot fi folosite intr-o multime de feluri.  Pentru ca imprumuta culoarea obiectelor inconjuratoare, nu mai este nevoie sa te gandesti la regulile de asortare. Poti face din CD-urile pe care erai pregatita sa le arunci o figurina tip bibelou, cum ar fi animalul tau preferat.

Cum procedezi? Trasezi linii, decupezi si lipesti hartiile de carton, astfel incat sa semene cu ceea ce-ti doresti sa realizezi, si apoi lipeste bucati triunghiulare, patrate sau rotunde, cum iti place, pe figurina de carton.

Da o fata noua chitarei

Chitara uitata in debara poate fi un element decorativ foarte sic, daca aplici pe ea piese din CD-uri. Nu trebuie sa fie toate de aceeasi dimensiune si forma.

Vopseste cu lac de unghii bucatile de CD, in functie de preferinte. Daca esti in pana de idei, te poti inspira din cartile de colorat pentru adulti. Chitara astfel decorata va arata excelent pe balcon, langa perne moi si o masuta din ratan.

O vaza altfel

Ai o vaza pe care nu o mai folosesti de multa vreme, pentru ca s-a fisurat in unele locuri? Sparge sau taie bucatele mici cateva CD-uri, apoi lipeste-le cu adeziv pe ceramica sau pe sticla din care este confectionata vaza. Decoreaz-o, de exemplu, cu piese mici de CD, de aproximativ doi centimetri, pe interior, iar pe exterior aplica bucati dreptunghiulare, pe lungime. Piciorul vasului poate fi si el decorat cu CD-uri sau il poti colora cu lac de unghii ori vopsea.

Rama de oglinda originala

In baie sau pe balcon ai o oglinda mare? Ii poti face o rama spectaculoasa din carton si bucati de CD. Decupeaza cartonul in functie de dimensiunea si forma oglinzii si aplica pe el piese de CD-uri, pe care le poti vopsi ulterior. Cu adeziv lipesti apoi rama de oglinda si treaba e gata!

Ce poti face cu CD-urile vechi

  • Cutiile de bijuterii sau casetele cu produse de ingrijire pot fi decorate in acelasi mod, cu piese de CD-uri;
  • Poti aplica pe gulere supradimensionate cateva piese decorative din CD-uri.
  • Pantofii tai par prea banali? Adauga in varful lor cateva bucati de CD, cat sa faci un mic mozaic, si incaltamintea ta va avea un aspect deosebit.

Citeste si Idei simple si ieftine pentru redecorarea apartamentului.

Foto: Pinterest

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!