ce poti face cu un ceas inteligent

Daca ai un smartphone de ce ti-ai mai cumpara si un smartwatch? Cei de la gottabemobile.com s-au straduit sa gaseasca mai multe raspunsuri la aceasta intrebare si au facut o lista care-ti arata ce poti face cu un ceas inteligent. Si nu sunt putine lucruri!

Vitezometru

Cele mai multe ceasuri inteligente Wear Android au un senzor GPS incorporat, iar o aplicatie numita Speed ​​Wear transforma orice Smartwatch intr-un vitezometru functional.
Speed Wear va arata utilizatorilor viteza lor actuala, viteza medie si viteza maxima, si va salva toate aceste date in aplicatie. Aceasta functie este ideala pentru cei care alearga, fac ciclism, drumetii sau pur si simplu vor sa studieze felul in care conduc.

Aplicatia dispune de unitati de masura diferite, inclusiv: KM/H, MPH si noduri si are chiar un mod de ambient, cu font clar si mare, usor de citit. Anumite dispozitive nu pot fi 100% exacte din cauza cipului GPS din interiorul ceasului sau telefonului.

Ce poti face cu un ceas inteligent: te poti juca de-a James Bond

Aplicatia „Uita-te in spate”

Cei care viseaza sa se joace de-a Inspectorul Gadget pot utilizat ceasul inteligent ca pe un aparat-spion de fotografiat. El poate actiona ca un vizor de la distanta, iar apoi inregistrarea poate fi vizionata pe un smartphone sau o tableta.
Cu aplicatia LookBehind utilizatorii pot folosi smartphone-ul sau tableta pentru a inregistra clipuri, iar aceasta aplicatie va transmite video-ul catre smartwatch permitand utilizatorilor sa vada ce e in spatele lor sau chiar intr-un loc stramt in timp ce lucreaza sub chiuveta sau la un motor de masina. LookBehind va lansa chiar camera pe un smartphone care este oprit si va incepe instantaneu streamingul video.

Wear Aware

Poate nu stii, dar pe Google Play Store exista cateva aplicatii care te vor ajuta sa gasesti un smartphone pierdut. Asa ca daca-ti pierzi intotdeauna mobilul, aceasta aplicatie te va ajuta sa-l recuperezi. Ea actioneaza ca o „lesa” virtuala. Daca un smartphone s-a „ratacit”, poti utiliza comanda vocala Android Wear pentru a porni telefonul, iar acesta va incepe sa piuie si va declansa o alarma pentru a te ajuta sa-l descoperi prin casa. Vestea cea mai buna legata de aplicatia asta e ca e gratuita.

Wear Audio Recorder

Cu ajutorul acestei aplicatii utilizatorii pot utiliza pur si simplu microfonul incorporat pe toate ceasurile inteligente Wear Android pentru a inregistra audio. Aceasta aplicatie poate fi lansata si lasata sa ruleze in fundal, chiar si atunci cand fata ceasului este oprita. Si chiar poate sa suprime ecoul si zgomotul de fundal pentru a capta mai bine sunetul. Inregistrarile facute de aceasta aplicatie pot fi incarcate instantaneu in Google Drive, Dropbox si alte optiuni de stocare cloud.

Aplicatia care da cu banul in locul tau

Nu stii la ce restaurant sa mergi pentru a cina sau ai alte decizii imposibil de luat. Exista o aplicatie pentru smartwatchuri care da cu banul in locul tau. Coin Flipper pentru Android Wear este exact ceea ce te-ai astepta. Ceasul tau va arunca in sus o moneda, iar apoi alegi cap sau pajura, moneda se invarte si afli verdictul.

Tot despre aplicatii pentru ceasuri inteligente, dar de data aceasta gandite special pentru pasionatii de sport, ti-am mai povestit in articolul „Aplicatii pentru smartwatch care fac sportul superdistractiv”!

Foto: iStockphoto

Ti-a placut acest articol? Da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole utile!