cele mai bune filme psihologice 2015

Sunt inteligent scrise, au rasturnari neasteptate de situatie si povesti care te vor tine cu sufletul la gura. Cele mai bune filme psihologice din ultimii ani ar merita vazute de cei care-si doresc pelicule ce nu se uita deindata ce parasesti sala de cinema.

Daca te-ai plictisit de comedii si de pelicule cu tematica de Sarbatori, atunci poate n-ar fi rau sa faci acasa un maraton cu cele mai bune filme psihologice lansate in ultimii ani. Nu toate au ajuns in cinematografele romanesti, iar noi spunem ca ar merita vazute.

Filmele psihologice te fac sa te gandesti intens la deznodamantul lor, genereaza discutii dupa terminarea lor si au abilitatea de a te face sa te simti ca faci parte din poveste. Cu ajutorul lor explorezi ceva unic si diferit, care-ti dezvolta imaginatia.

Cele mai bune filme psihologice care au rulat… sau nu in cinematografe

Gone Girl – Acest film se bazeaza pe romanul lui Gillian Flynn cu acelasi nume. Este regizat de David Fincher (cel care a mai facut un alt thriller psihologic de exceptie: Se7en) si prezinta povestea unei femei care dispare in ziua cand aniversa 5 ani de relatie cu sotul ei. Acesta devine suspectul principal din spatele disparitiei ei.

Predestination – Filmul regizat de Michael Spierig si Peter Spiarig il are in rolul principal pe Ethan Hawke care joaca rolul unui agent ce calatoreste in timp si captureaza criminalii inainte ca acestia sa comita vreo infractiune. Pelicula se bazeaza pe o povestire scurta publicata de Robert Heinlein in 1958 si intitulata “All You Zombies”.

Locke – Filmul a fost facut in nici mai mult, nici mai putin de 5 zile si este o productie interesant si minimalista cu Tom Hardy in rolul eroului principal Ivan Locke. Tot filmul este practic o calatorie de 90 de minute cu masina declansata de un telefon primit de Locke, pe parcursul careia se intampla tot felul de evenimente. Este unul dintre cele mai bune thrillere pe care le-am vazut in 2015 care nu sacrifica povestea de dragul actiunii, ci reuseste cumva, sa le imbine pe amandoua.

Cold in July – Jim Mickle regizorul filmului Cold in July, Michael C. Hall se intoarce pe marele ecran in rolul lui Richard Dane. Filmul urmareste povestea lui Richard care impusca un hot care-i intrase in casa si devine erou in Texas. Dar el nu stia ca acel hot era fiul unui fost condamnat care vrea acum sa-i razbune moartea acestuia.

Blue Ruin – Este unul dintre cele mai bune filme psihologice produse la Hollywood, care a fost proiectat la Festivalul de la Cannes si a castigat premiul FIPRESCI.Subiectul lui suna cam asa: viata linistita a unui strain misterios este data peste cap in clipa in care se intoarce la casa sa din copilarie pentru a duce la bun sfarsit o razbunare.

Snowpiercer – Daca ai pofta de un film sf atunci merita sa te delectezi cu pelicula regizata de Bong Joon Ho. Dupa un experiment esuat legat de incalzirea globala, populatia pamantului este distrusa aproape in totalitate, iar ultimii supravietuitori s-au retras intr-un tren. Eu una cred ca Snowpiercer are sanse sa fie inclus printre cele mai bune filme psihologice ale tuturor timpurilor.

Citeste si: “Filmele premiate la Tiff 2015 ajung si la Bucuresti”!

Foto: cinemagia.ro