cele mai citite carti in 2015

Anul 2015 se apropie de final, dar mai ai suficient timp sa te pui la punct cu lectura. Daca vrei sa inchei anul intr-o nota linistita, ai la dispozitie o lista cu cele mai citite carti in 2015. Potrivit sondajelor facute de site-urile de specialitate, cea mai vanduta carte a anului 2015 a fost “Fata din tren” (“The Girl on The Train”), de Paula Hawkins.

Pe locul doi in top-ul celor mai citite carti in 2015 se afla “Cincizeci de umbre ale lui Grey” (“Fifty Shades of Grey”), de E.L. James si cartea “Du-te si pune un strajer” (“Go set a Watchman”), de Harper Lee. Potrivit ziarului American “The Guardian”, aceasta din urma este considerata “o revelatie, un eveniment literar autentic”, fiind continuarea povestii “…Sa ucizi o pasare cantatoare”.

Cele mai citite carti in 2015. Afla ce nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca!

Pentru adulti, exista si o carte de colorat care se numara printre cele mai vandute carti ale anului 2015. Este vorba despre cartea “Padurea fermecata” (Enchated Forest: An Inky Quest and Coloring Book”), de Johanna Basford. Cartea s-a bucurat de un mare succes si poate fi si un cadou foarte inspirat daca ai ramas in pana de idei.

1. “Fata din tren” ((“The Girl on The Train”), de Paula Hawkins

2. “Cincizeci de umbre ale lui Grey” (“Fifty Shades of Grey”), de E.L. James

3. “Du-te si pune un strajer” (“Go set a Watchmen”), de Harper Lee

4. “Privighetoarea” (“The Nightingale”), de Kristin Hannah – Cea mai buna carte de fictiune istorica

5. “Ziua Zero” (“Memory Man”), de David Baldacci

6. “Sa nu te intorci niciodata” (“Make Me: A Jack Reacher Novel”), de Lee Child

7. “Avocatul strazii” (Rogue Lawyer”), de John Grisham

8. “Prizoniera in panza de paianjen: Millenium 4” (“The Girl in the Spider’s Web: Millenium Series Book 4, de David Lagercrantz

9. “Dead Wake: The Crossing of the Lusitania”, de Eric Larson

10. “Strigatul Mut” (The Silent Scream”), de Angela Marsons

Daca te pasioneaza si cartile de dezvoltare personala, iti recomandam o carte care nu ar trebui sa iti lipseasca din biblioteca!

Foto: Guliver