Amelia Earhart cele mai curajoase femei

Femeile s-au confruntat cu dezavantaje majore pe tot parcursul istoriei, insa cele mai curajoase femei din lume au reusit sa treaca cucerit toate obstacolele si provocarile aparute in fata lor.

Am fost primele femei care s-au impus, de multe ori in lumi care apartineau barbatilor, dar si femei care si-au depasit propriile probleme si au reusit sa ajute sute de oameni.

O inotatoare cu o performanta uimitoare

Gertrud Ederle inotatoare de performanta

Gertrude Ederle s-a nascut in New York, pe 23 octombrie 1905. Ea a fost campioana la inot inca din adolescenta, iar in 1924 a participat la Jocurile Olimpice. In 1926, ea a devenit prima femeie care a reusit sa treaca inot Canalul Manecii; iar realizarea ei i-a adus extrem de multa notorietate. In 1933 a suferit o accidentare grava la spate care a scos-o pe viata din concursuri, insa Gertrude nu a renuntat complet la inot. Ea a ales sa predea lectii de inot la o scoala pentru copiii surzi.

O femeie-pilot cu niste zboruri remarcabile

Amelia Earhart cele mai curajoase femei

Amelia Earhart s-a nascut pe 24 iulie 1897 in Atchison, Kansas. In 1923, Earhart, cunoscuta sub numele de “Lady Lindy”, a devenit cea de-a 16-a femeie care a obtinut o licenta de pilot. Ea a avut mai multe zboruri notabile, devenind prima femeie-pilot care a zburat peste Oceanul Atlantic in 1928, precum si prima persoana care a acoperit atat Atlanticul, cat si Pacificul. In 1937, ea a disparut in mod misterios in timp ce incerca sa parcurga tot globul de-a lungul ecuatorului. De atunci, s-au format mai multe teorii in ceea ce priveste ultimele zile ale lui Earhart, multe dintre ele au fost conectate cu diferitele artefacte care au fost gasite in Insulele Pacificului, inclusiv piese vestimentare, unelte si mai recent, o crema de pistrui. Amelia Earhart a fost declarata moarta in mod legal in 1939.

O persoana cu dizabilitati a dovedit tuturor ca poti sa-ti indeplinesti toate visele

Helen Keller cele mai curajoase femei

Helen Keller a ajuns surda, oarba si muta in copilarie si multi au crezut ca nu va realiza nimic in viata. Cu toate acestea, odata ce a invatat cum sa comunice a devenit o sursa de inspiratie pentru tot restul lumii. Ea a schimbat istoria ajutand atat persoanele cu handicap, cat si pe cele fara. Nu exista nici o bariera, pe care nu o poti depasi pentru a-ti atinge obiectivele si visele. Keller si-a petrecut toata viata scriind carti, intocmind cursuri si educand lumea, aratandu-le astfel tuturor ca persoanele cu dizabilitati ar putea fi in continuare valoroase pentru societate. Curajul este una dintre trăsaturile de caracter pe care Keller a trebuit s-o detina pentru a persevera prin intuneric.

Romanca care a contribuit la prevenirea imbatranirii premature

cele mai curajoase femei ana aslan

Ana Aslan a fost medic si biolog roman si creatoarea medicamentului Gerovital H3, ce a ajutat la prevenirea imbatranirii premature si la combaterea efectelor fizice ale imbatranirii. S-a nascut in 1897 in orasul Braila, in 1915 a luat diploma in stiinte medicale, iar in 1949 a devenit sefa Institutului de Geriatrie din Romania, care a fost recunoscut de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. In timpul carierei ei, a tratat multe nume celebre ale secolului 20, inclusiv pe J.F. Kennedy, Adenauer, Pablo Neruda, Salvador Dali, Charlie Chaplin, Aristotel Onassis, Charles De Gaulle si Marlene Dietrich.

Anna Fisher, prima mama care a calatorit in spatiu

Anna Fisher cele mai curajoase femei

Anna Lee Tingle Fisher (nascuta Sims) este un chimist american, medic de urgenta si astronaut NASA. S-a casatorit cu colegul ei astronautul Bill Fisher si este mama a doi copii, iar in 1984 ea a devenit prima mama care a calatorit in spatiu. Fisher este si cel mai in varsta astronaut american activ. In timpul carierei sale la NASA, ea a fost implicata in trei programe majore: Space Shuttle, Statia Spatiala Internationala si proiectul Orion.

Ti-a placut acest articol? Afla atunci si care sunt cele mai destepte femei celebre!

Foto: Guliver

Da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole utile!