Vacanta mare e passé (si temporal, si pentru marii curatori de lifestyle:) iar lumea buna de “tastemakers” spune ca e vremea pentru un nou model de concediu, sub soare bland, nuante ruginii si gusturi pline de toamna.

Eh, daca asa e trendul, asa mergem si noi.

Iata un plan simplu, fara cusur, pentru 5 destinatii recomandate de unul din cele mai chic bloguri de travel-stories: www.coloredideas.com. Sugestii gasiti si pe pagina lor de Instagram:

https://www.instagram.com/coloredideas14/

  1. Provence

„Un beau matin, je sais que je m’éveillerai, différemment de tous les autres jours”…canta cu duiosie monsieur Aznavour despre iubire, din coltisorul de Franta pe care eu si o lume intreaga il iubim „énormément”: splendida Provence.

Sate pitoresti, risipite parca dupa un plan creativ perfect, pe dealuri terasate, pini care se amesteca superb cu rosiaticul foarte discret al toameni insorite de aici, mare la 100 de km distanta, delta la fel de aproape, vinuri, mancaruri care au marcat istoria culinara a umanitatii, perfectiune!

Sfat “colored”: sa recompuneti “traseul” domnului Ridley Scott si al personajelor sale din filmul cu ritm USA si dulceata franceza: A Good Year. Ghidul complet, aici: dar si alte locuri din minunata Provence! 

746

poza_07

578

694

poza_20

2.Venetia

Povestile romantice, cu personaje extraordinare in situatii remarcabile sunt sus de tot pe lista “placerilor vinovate” pe care le savurez fara niciun strop de remuscari. Eh, si pe lista cu pricina, istoria spectaculoasa a splendidei curtezane Veronica Marco, care a fascinat Venezia secolului XVI, are un loc…caldut.

Hollywood-ul i-a gasit un titlu perfect povestii sale, “Dangerous Beauty”; signora Veronica era frumoasa, e certo, dar splendoarea “periculos de incantatoare” si ieri, si azi e doar una: La Serenissima Venezia. Sunteti gata sa… plutiti de fericire si incantare?

Iata mai multe planuri posibile pentru o vacanta sau un city break de toamna, aici

315-copy

343

feature

665

223

3.Lisabona

Cheira Bem, Cheira A Lisboa

Lisboa já tem Sol mas cheira a Lua…

Cititi cu voce tare, chiar daca stiti sau nu portugheza si lasati-va dusi pana departe, aproape de capatul Europei, de dulceata melancolica a poeziei portugheze, de sonoritatea neobisnuita a unuia dintre cele mai frumoase graiuri de pe pamant, de ritmul plin de drama, uman, regrete, bucurii si iubiri al fado-ului in interpretarea spectaculoasei Amália Rodrigues.

Ea povesteste mai bine decat oricine altcineva despre cum miroase Lisabona, despre dragostea nemarginita pentru acest oras al duiosiei, romantismului si posibilitatilor intotdeauna deschise, despre soarele de aici, aromele de roze si rozmarin, muzica de pasi pe drumuri pietruite, amestecata cu melancolicul ritm al sinelor de tramvai…

Toate ghidurile bine aranjate, aici!

1145

185-2

564

836-2

4. Sevilla

E mereu in topul celor 50 de orase pe care fiecare pamantean trebuie sa le viziteze intr-o viata si de doi ani sta confortabil pe locul 7 in Top 10 Best Cities by Travel&Leisure Industry.

E orasul unde nu-si au rostul decat sarbatoarea, flamenco-ul, pranzurile cu tapas-uri naucitoare, convivialitatea si bucuria. Bizet cu a sa Carmen si Rossini si al sau Barbier din Sevilla l-au ales drept cadru pentru opere care au devenit ultra celebre pe mapamond.

Culorile lui sunt incredibile, spiritul flamenco se potriveste minunat cu pasiunea oamenilor sai, este de o eleganta aristocratica, iar parfumul sau e unic si de neuitat: flori de portocal si briza de Guadalquivir.

Olé, seducatoare Sevilla!

Daca vreti sa va indragostioti, pe viu, iata ideile perfecte pentru o Sevilla de neuitat! 

1172

073

108

756

1392

5. Istanbul

Dulce si sarata, eclectica si traditionala, aglomerata si minunata, surprinzatoare si ofertanta…O lume a contrastelor, a bucuriei, diferentei si potentialului nemarginit al contrapunctelor. Bine ati venit in “capitala lumii”, cum spunea Monsieur Napoleon, buricul Pamantului, locul colored pentru care toate sunt intotdeauna prea putin: Istanbul.

In forfoteala din orasul cu moschei si palate regale, cu bazaruri de unde nu poti sa pleci cu mana goala (fie si numai de gura negustorilor) si cu unele dintre cele mai bune dulciuri din lume te simti mereu intr-o vacanta perpetua; una plina de aventuri cu happy-end, cu gust delicios, ritm de tangaj lin de croaziera de lux, cu oboseala dulce a alergaturii intre locuri pe care nu vrei sa le ratezi si pentru care simti ca o singura vacanta e mult prea putin…Un fel de saorma cu de toate…gourmet.

Mai multe despre gusturile si surprizele Istanbulului de vacanta de toamna, aici: 

576

567

853

075

1228