Cele mai frumoase insule din Europa

Ai auzit, probabil, de Ibiza, Corsica si Santorini. Dar esti familiarizata cu Formentera, Juist sau Saaremaa? Cele mai frumoase insule din Europa sunt un must-visit pentru oricine isi o doreste o destinatie la care sa ajunga usor si care sa nu fie intesata cu turisti.

Cultura locala a fost perfect conservata acolo, peisajul nu a fost distrus pentru a face loc zecilor de hoteluri si sunt extrem de linistite. Asa ca pune-ti in bagaje neaparat o camera foto si pregateste-te pentru o aventura in toata regula.

Top 4 cele mai frumoase insule din Europa pe care nu le-au descoperit toti turistii

Juist, Germania

Cele mai frumoase insule din Europa

Juist este una dintre cele sapte insule de la marginea Marii Wadden din Germania, iar milele sale de plaja naturala, maturate de vant au castigat porecla “Töwerland” (adica “teren magic”), in dialectul local. Si desi Marea Wadden poate fi racoroasa, activitati precum drumetii prin mlastini si spa-uri cu thalassoterapii te vor ajuta sa ai parte de o experienta inedita in vacanta.

Formentera, Spania

Cele mai frumoase insule din Europa

Daca Ibiza este fratele mai mare, care da cele mai nebune petreceri, Formentera este sora hippie mai tanara. Cele doua insule spaniole sunt la doar o ora de feribot distanta, dar cu toate astea au o atmosfera complet diferita. Daca vrei plaje curate, numai pentru tine, atunci mergi cu incredere in Formentera, una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Descopera fauna salbatica a insulei, navigheaza pentru o zi pe apele turcoaz sau inoata pana la Espalmador, o insula vecina mica, unde te poti imbaia in namolul sulfuros.

Vis, Croatia

Cele mai frumoase insule din Europa

In Croatia exista o insula care se numeste Vis, iar numele i se potriveste de minune. E cea mai indepartata insula de continentul croat si este cunoscuta pentru vinul fabulos local, fructele de mare proaspete, precum si viata de noapte interesanta. Peisajul dramatic al insulei Vis evoca o aura de mister, care s-ar potrivi de minune intr-un film James Bond. Ce poti sa faci pe insula? Sa mergi cu caiacul prin pesteri, sa navighezi golfuri si lagune si sa urci pe varful muntelui Hum.

Saaremaa, Estonia

cele-mai-frumoase-insule-din-Europa

Cea mai mare dintre insulele Estoniei, Saaremaa isi ia vizitatorii si-i poarta in vremurile piratilor si vikingilor. Este usor sa ti-i imaginezi in padurile dese de pini, in casele cu acoperis din stuf, locuind in micile sate de basm care ofera o fereastra incredibila spre trecut. Nu uita sa vizitezi si plaja – climatul temperat al Estonia inseamna ca apa este perfecta pentru inot pe perioada verii.

Citeste si: “Cele mai frumoase insule grecesti: locuri necunoscute”!

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto