cele mai frumoase orase medievale din Europa

Europa este extrem de ofertanta cand vine vorba de orase medievale, unele dintre ele fiind atat de bine conservate incat ofera o imagine extrem de clara asupra cum traiau oamenii acum in diferite perioade ale istoriei.

Majoritatea acestor orase medievale se bucura acum din nou de popularitate si succes odata cu turistii ce vin sa le admire frumusetea cladirilor vechi, a podurilor, catedralelor si chiar zidurilor. Desi alegerea a numai 7 este dificila, iata o lista mai jos la care puteti adauga sugestiile voastre, prin intermediul comentariilor.

Orase medievale de care te vei indragosti la prima vedere

Bruges, Belgia

cele mai frumoase orase medievale din Europa

Supranumit si “Venetia Nordului”, acest frumos, vechi si sarmant oras dateaza din 1128. Astazi, centrul sau istoric face parte din patrimoniul UNESCO. Tot aici, in inima orasului, se afla si o piata si turnul Belfort ce are o inaltime de 83 de metri. Berile locale si ciocolata fina se mai numara printre motivele care-i conving anual pe mii de vizitatori sa aleaga Bruges-ul.

York, Anglia

York este un oras antic, cu o istorie ce dateaza de dinaintea Imperiului Roman. Aici puteti gasi cele mai bine conservate cladiri si structuri istorice din Europa, deci nu este de mirare ca este al doilea cel mai vizitat oras din Anglia, dupa capitala Londra. Principala sa atractie este York Minister, cea mai mare catedrala gotica din Nordul Europei.

Talinn, Estonia

Capitala si totodata cel mai mare oras al Estoniei, Talinn, reprezinta inima medievala a zonei Baltice, fiind localizat pe dealul Toompea. Orasul este plin de case si alei din epoca medievala, foarte bine conservate, iar centrul vechi este inca aparat de vechile ziduri ale orasului.

Carcassonne, Franta

cele mai frumoase orase medievale din Europa

Localizat in Sud-Vestul Frantei, este faimos pentru orasul interior, inconjurat de ziduri. Cea mai remarcabila atractie este Cite: fortareata istorica, restaurata de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc in 1853, ce a aparut si in filmul Robin Hood – Prince of Thieves. Se spune ca Cite l-a inspirat pe Walt Disney in construirea castelului Frumoasei Adormite.

San Ginignano, Italia

Un oras medieval superb, inconjurat de ziduri, ce se afla in Toscana. Este faimos pentru arta sa magnifica si turnurile istorice. Principala atractie este Piazza del Duomo, piata domului, in jurul careia a fost construit orasul. Aceasta este inconjurata de turnuri de aparare ce au cateva mii de ani.

Toledo, Spania

Istoria orasului Toledo dateaza dinainte ocupatiei Romane din jurul anului 192 i.Hr., iar ruinele circului roman sunt inca vizibile dinafara zidurilor sale. Principala Catedrala este piesa centrala a orasului si nu trebuie ratata. Aflat la doar 70 km. de Madrid, este faimos pentru otelul din care se construiesc sabii de peste 2,000 ani si este inscris si el pe lista siturilor protejate UNESCO.

Sighisoara, Romania

cele mai frumoase orase medievale din Europa

Este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Romania si chiar din Europa, iar centrul sau istoric este inclus in patrimoniul Unesco. In ultimul sfarsit de saptamana din luna iulie a fiecarui an are loc un festival medieval, iar printre cele mai mari atractii se numara festivalurile de film, blues, casa lui Vlad Tepes sau Turnul cu Ceas (un turn de 64 metri construit in 1556).

Daca ti-a placut articolul cu cele mai frumoase orase medievale din Europa citeste-l si pe cel cu cele mai frumoase insule din Europa!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto