Durnstein cele mai frumoase statiuni montane din Austria

Daca-ti place sa fii contra curentului si atunci cand toata lumea vizeaza statiunile de la mare tu sa-ti planifici o vacanta la munte, iata propunerile noastre pentru tine. Am aflat care sunt cele mai frumoase statiuni montane din Austria si-ti impartasim si tie descoperirile noastre! Nu sunt doar locuri unde te duci iarna sa schiezi, ci sunt la fel de frumoase si vara…

Toti oameni par sa prefere ceva diferit cand vine vorba de statiuni montane din Austria. De asta probabil nu am gasit o singura recomandare, ci foarte multe variante. Iar fotografiile cu ele iti taie pur si simplu rasuflarea.

3 statiuni montane din Austria care te vrajesc si pe perioada verii

Alpbach – in Tirol la est de Innsbruck

cele mai frumoase statiuni montane din Austria

Are o populatie de 2.600 de locuitori si are o pozitionare frumoasa pe un platou insorit la aproximativ 1.000m deasupra nivelului marii. Alpbach a fost votat “Cel mai frumos sat din Austria” dar si “Cel mai frumos sat cu flori din Europa”. In urma cu cativa ani au fost introduse mai multe legi stricte pentru pastrarea stilului de arhitectura rustic tirolez, cu case de lemn si balcoane decorate cu flori. Biserica este situata in centrul satului, iar satul este situat la10 kilometri de gara Inntal.

Mai multe informatii gasesti si pe www.alpbach.at!

Seefeld – o statiune montana care ofera o multime de activitati

cele mai frumoase statiuni montane din Austria Seefeld

Desi este o statiune montana are o atmosfera placuta, extrem de relaxanta, iar singura sa Biserica denumita Seekirchl (Biserica din lac) este una dintre cele mai fotografiate biserici din Austria. In centrul satului sunt numeroase cladiri in stil vechi, o zona pietonala, iar tot satul este inconjurat de munti si paduri. Poti sa mergi pe jos, sa faci drumetii sau catarari, zona are 650 de km de mers pe jos si trasee montane marcate care acopera toate nivelurile de dificultate. Exista peste 200 km de piste pentru ciclism montan, 2 terenuri de golf, un centru de tenis acoperit si 17 terenuri de exterior, facilitati de echitatie, 2 piscine moderne de agrement si 3 lacuri numai bune de scaldat.

Mai multe informatii gasesti si pe www.seefeld.at!

Durnstein – pe urmele pictorilor impresionisti

Durnstein cele mai frumoase statiuni montane din Austria

Este un mic oras de pe malul Dunarii, din districtul Krems-Land, in statul austriac din Austria Inferioara. Este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din regiunea Wachau si, de asemenea, binecunoscuta pentru podgoriile sale. Orasul si-a castigat numele de la castelul medieval, Burgruine Durnstein, pe care-l trecut cu vederea. Castelul a fost numit “Duerrstein”, in germana Duerr / Durr insemnand “uscat” si Stein, “piatra”. Castelul a fost uscat, deoarece era situat pe un deal stancos, deasupra terenului umezit de Dunare de la baza dealului si a fost construit din piatra.

Ce te va impresiona? Biserica Stift cu turla ei albastra cu vedere la Dunare, casele din secolul al 14-lea si cladirile de-a lungul strazilor pietruite. Multi pictori impresionistiau locuit aici deoarece peisajul este incredibil!
Mai multe informatii gasesti si pe www.duernstein.at!

Citeste si: “Ce sa ai la tine cand mergi pe munte”!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto