city break in Spania Valencia

Un city break in Spania este, cu siguranta, o varianta de minivacanta pe care ai luat-o in calcul. De la Barcelona plina de viata la maiestuoasele Madrid si Sevilla, cele mai cunoscute orase ale Spaniei sunt printre cele mai populare destinatii turistice din Europa. Dar tara are, de asemenea, si o gama larga de orase frumoase si mai putin populare.

Asa ca, daca vrei sa faci un city break in Spania, nu te limita doar la cele pe care le bifeaza toata lumea. Intr-un articol de pe escapehere.com am gasit o selectie cel putin interesanta care ofera o gama larga de experiente memorabile.

City break in Spania: locuri care n-au fost inca bifate de toata lumea

Salamanca

Lumina stralucitoare care emana din piatra la apusul soarelui a ajutat-o pe Salamanca sa-si castige porecla de „Orasul de Aur”. Salamanca este un oras universitar inca din 1218 si este, in continuare, casa celor mai bune universitati din Europa.

Granada

city break in Spania Granada

Amplasat la poalele muntilor Sierra Nevada din Spania, orasul Granada este capitala provinciei cu acelasi nume din regiunea Andaluzia. Cetatea legendara si palatul Alhambra ofera vizitatorilor o imagine interesanta asupra istoriei maure din Spania, care s-a incheiat atunci cand Ferdinand si Isabella au trecut pragul portii orasului de Puerta de Elvira, in 1492. Cu o arhitectura rafinata si gradini luxuriante, palatul Alhambra este un obiectiv turistic de neratat in Granada.

Bilbao

La prima vedere, cel mai mare oras-port din Spania pare sa aiba putine de oferit, dar vizitatorii care-si doresc sa-l descopere vor vedea ca nu e deloc asa. Una dintre principalele atractii ale orasului este Muzeul Guggenheim din Bilbao, una dintre realizarile cele mai spectaculoase ale arhitectului Frank Gehry. Cladirea placata cu titan este casa a peste 100 de expozitii de arta moderna.

Logroño

Nordul orasului Logroño a fost candva un oras medieval fortificat, iar cartierul vechi al orasului este inca cea mai mare atractie a locului. Casco Antiguo a servit mult timp ca punct de oprire pentru pelerinii care vizitau mormantul Sfantului Iacob, la Santiago de Compostela. Cu sculpturile sale magnifice si statuile sale impresionante, palatul gotic Santa Maria merita o vizita. Logroño este cunoscut, de asemenea, si pentru vinurile sale de clasa mondiala si bucataria sa spectaculoasa.

Girona

Situat in regiunea de nord-est a Spaniei din Catalonia, Girona este un oras medieval mic, cu un trecut lung si tumultos. Pentru capacitatea sa de a rezista la invazii, Girona este cunoscut sub numele de “Orasul celor o mie de asedii”. O explorare a cartierului vechi al orasului ii poarta pe vizitatori pe langa zidurile romane din trecut, bai maure si biserici gotice.

Pamplona

Acest oras spaniol are multe de oferit vizitatorilor, iar Muzeul Navarra este una dintre acele atractii. Gazduit intr-un spital din secolul 16, muzeul are o colectie impresionanta de artefacte romane si mozaicuri precum si picturi din secolul 13, picturi renascentiste si portretul facut de Goya Marchizului San Adrián.

Jerez de la Frontera

Cei mai multi vizitatori vin in orasul andaluz Jerez del Frontera pentru sherry-ul sau de renume mondial, dar de multe ori ajung sa se indragosteasca si de alte aspecte ale orasului. Atractia sa este Alcazar, o cetate maura construita in 1255. Complexul dispune de o moschee, bai arabe si gradini pitoresti. Jerez de la Frontera are mai multe muzee tematice, inclusiv un muzeu al ceasurilor si un muzeu al flamenco-ului.

Valencia

city break in Spania Valencia

Unii vizitatori sunt incantati de arhitectura futurista a noului Oras al Artelor si Stiintelor Complexe, in timp ce altii considera Barrio del Carmen ca fiind cea mai frumoasa parte a orasului. Muzeul de Arte Frumoase din Valencia adaposteste o extraordinara colectie de picturi spaniole, inclusiv lucrari semnate de Goya, Velazquez si El Greco. Fondate in anul 1567, frumoasele gradini botanice de la Universitatea din Valencia sunt la fel de impresionante.

Ourense

Este o capitala de provincie in regiunea Galicia din Spania, situata pe malurile raului Mino. Orasul este cel mai bine cunoscut pentru numeroasele sale poduri pitoresti, unele datand chiar din epoca romana. Cu toate ca este inconjurata de extinderea urbana, inima orasului Orense a fost restaurata cu dragoste si perfect conservata.

Burgos

city break in Spania Burgos

A fost capitala regiunii Castilia timp de aproape 500 de ani si a jucat un rol important in istoria tarii. Cartierul vechi este inconjurat de spatii verzi, inclusiv de parcurile frumoase de pe malurile raului Arlanzon, cunoscut si sub numele de Paseo de la Isla.

Daca te tenteaza mai degraba Italia decat Spania, am scris si despre cele mai frumoase orase neexplorate de acolo!

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol despre city break in Spania, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!