Esther Perel este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai originale si patrunzatoare voci ale lumii atunci cand vine vorba despre viata de cuplu si umbrele intimitatii.

 Psiholog si psihoterapeut de renume international, Esther Perel a ajuns sa fie considerata, in ultimii zece ani, unul dintre expertii relationali ai zilelor noastre. Vorbeste fluent noua limbi – ceea ce ii confera statutul de ganditor multicultural – se numara printre terapeutii de top ai New York-ului, iar discursurile sale TED au facut, intr-un timp foarte scurt, inconjurul lumii.

Esther Perel este autoarea bestseller-ului “Inteligenta Erotica: Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie” – tradusa in peste 25 de limbi, publicata si in limba romana la Editura Curtea Veche.

Colegii de breasla o vad ca fiind o autoare indrazneata si o vizionara, care are puterea de a schimba radical perspectiva asupra cuvantului “sex”.

Metafora care a dat numele conferintei lui Esther Perel in Romania, “Umbrele Intimitatii”, se refera la faptul ca sexualitatea este un spatiu al cuplului in care cei doi vin cu toata iubirea si pasiunea pe care si-o poarta unul altuia. In acelasi timp, ei vin si cu mostenirea emotionala a vietii de familie traite in copilarie cu mama si tata, mostenire care isi pune amprenta asupra vetii sexuale si a intimitatii cuplului. Astfel, pentru a folosi o alta metafora, se poate  spune ca in dormitor sunt 6 persoane: partenerii de cuplu, fiecare insotit de mama si tatal sau.

Programul conferintei:

Esther Perel va sustine sambata, 4 iunie, doua ateliere, la Club Bamboo, str. Tuzla nr. 50. Primul atelier, “Inteligenta erotica: de la aventura la captivitate”, va avea loc in intervalul orar 10.00-13.00 , iar cel de-al doilea, “Parintii chiar fac sex: este usor sa uitam ca, inainte de sa fim parinti, am fost iubiti”, va avea loc intre orele 14.30-17.30.