Unul dintre cele mai bune filme de epoca: Pride and Prejudice

Intrigi de curte, priviri furate, senzualitate mai mult sugerata. Filmele care au loc in timpuri ceva mai indepartate au o atmosfera deosebita si, de cele mai multe ori, cat se poate de romantica. Iar cele mai bune filme de epoca te fac sa iubesti din tot sufletul, alaturi de personaje. 

5 dintre cele mai bune filme de epoca

Pride and Prejudice

Productia regizata de Joe Wright, cu Keira Knightley si Matthew Macfadyen in rolurile principale, este una dintre preferatele mele. Cel mai plin de tensiune moment? Cel in care Mr. Darcy o ajuta pe Elizabeth Bennet sa urce intr-o trasura. Chimia lor este palpabila si genul acesta de detalii fac deliciul unui film de epoca. Daca ti-am deschis apetitul pentru adaptari dupa Jane Austen, incearca si miniseria BBC Pride and Prejudice, cu Colin Firth, dar si lungmetrajele Sense and Sensibility, cu Kate Winslet, Emma Thompson, Alan Rickman si Hugh Grant, si Emma, cu Gwyneth Paltrow.

Shakespeare in Love

Povestea de iubire fictiva intre William Shakespeare (Joseph Fiennes) si Viola de Lesseps (Gwyneth Paltrow), castigatoare de sapte Premii Oscar, este una dintre cele mai frumoase si amuzante pelicule de epoca. Shakespeare si-a pierdut inspiratia, dar o gaseste din nou, datorita pasiunii unei iubiri interzise.

The Piano

Ada (Holly Hunter) nu are voce, dar stie sa cante foarte bine la pian. Baines (Harvey Keitel) este barbatul care detine pianul. Cum sa nu se indragosteasca cei doi? O poveste despre o seductie fara cuvinte, The Piano, regizat de Jane Campion, a castigat trei Premii Oscar!

The Age of Innocence

S-a specializat in filme violente cu mafioti, dar de aceasta data Martin Scorsese abordeaza o poveste de dragoste, si de aceasta data imposibila. Keanu Reeves interpreteaza un avocat respectabil care se indragosteste de Ellen Olenska (Michelle Pfeiffer), verisoara logodnicei lui, May (Winona Ryder).

The New World

Colin Farrell il joaca pe Capitanul Smith in acest film, o noua interpretare a povestii lui Pocahontas, regizata de Terrence Malick. Mare parte din film are atmosfera unui vis. Cei doi protagonisti au o chimie fantastica si fac extrem de credibila aceasta poveste de iubire intre doi oameni care vin din lumi cum nu se poate mai diferite.

Foto: outnow.ch

Daca ai timp si chef de filme, iata 7 filme despre prietenia intre femei!