Trucuri de seductie: culoarea rosie te face sa fii mai atractiva?

Cand vine vorba de trucuri de seductie, istoria modei a demonstrat ca unele culori au o putere de seductie foarte mare. In cazul in care te intrebi daca si culoarea rosie te face sa fii mai atractiva, poate ca ar fi timpul sa arunci o privire peste celebrele imagini cu Marilyn Monroe sau Jane Russell, doua figuri reprezentative ale feminitatii si seductiei, scrie theguardian.com.

Culoarea rosie te face sa fii mai atractiva, indiferent ce tinute porti sau ce forme ai. Numeroase experimente psihologice au reusit sa demonstreze faptul ca tinutele de culoare rosie ofera mai mult sex appeal, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care Howard Hawks a ales sa le imbrace pe Marilyn Monroe si Jane Russell in rochii rosii, sclipitoare, in celebrul film “Gentlemen Prefer Blondes” (1953).

Culoarea rosie te face sa fii mai atractiva?

#MarilynMonroe enjoying a sunny afternoon in California in 1952.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Un studiu realizat in 2010 a scos la iveala faptul ca femeile care poarta culoarea rosie au mai mult succes in randul barbatilor si reusesc sa obtina mai repede ceea ce isi doresc. Acelasi studiu a analizat efectul si in randul femeilor, care s-au aratat mai interesate de barbatii care purtau haine de culoare rosie sau aveau in spate un perete de culoare rosie.

“In regnul animal, culoarea rosie indica de cele mai multe ori interesul sexual si disponibilitatea”, s-a scris intr-un articol de psihologie care a a aparut intr-o revista britanica.

Dar daca atractia provocata de culoarea rosie este doar un mit? Un grup de cercetatori olandezi si britanici au incercat sa reproduca ceea ce numesc ei “efectul rosu”, iar cercetarea s-a facut pentru a arata daca exista o legatura intre culoarea rosie si atractia sexuala.

In primul studiu, aproximativ 200 de olandezi au fost rugati sa evalueze atractivitatea unei femei infatisata pe un site de dating, precum si cat de mult au vrut sa faca sex cu ea. Femeia purta un tricou in culori diferite, in prima imagine purta un tricou rosu, in a doua imagine purta un tricou negru, iar in a treia imagine purta un tricou alb. Potrivit rezultatelor, culoarea rosie nu a afectat modul in care barbatii o considerau atragatoare sau nu.

Acelasi rezultat a fost obtinut in urma unui studiu realizat pe 200 de americani. Al treilea studiu a fost efectuat pe un grup de 400 de barbati recrutati de pe mai multe platforme sociale. Si acestia au fost rugati sa analizeze doua poze cu o femeie, in care aceasta aparea in tricou rosu si in tricou negru. Rezultatele? Culoarea tricoului nu le-a influentat perceptia asupra atractivitatii.

Desi rezultatele acestor trei studii arata ca hainele de culoare rosie nu atrag mai mult atentia, unii specialisti sunt de parere ca ar trebui sa se renunte la ideea ca aceasta culoare nu provoaca interes. Potrivit studiilor, efectele sunt mult mai satisfacatoare in viata reala, ceea ce inseamna ca o femeie care poarta haine de culoare rosie va fi mai atractiva in ochii barbatilor care stau fata in fata cu ea.

“Rosu este probabil culoarea cea mai vibranta din paleta de culori”, scrie colorpsychology.com. “Ea capteaza atentia si induce un sentiment de putere si de emotie.”

Citeste si: Sfaturi de seductie de la Dita Von Teese!

Foto: Guliver si Instagram