Curatenia de Paste

Venirea primaverii se asociaza de obicei cu Sarbatorile Pascale, un motiv sa facem ordine nu doar in suflet, ci si in locuinta. Insa ce te faci daca nu iti ajunge timpul sa te ocupi de curatenia de Paste? In lipsa unui alt ajutor, poti bifa acest capitol cautand o firma de curatenie sau o menajera.

Timpul liber este din ce in ce mai scurt, iar atunci cand il ai, este parca mai bine sa ti-l ocupi altfel, nu facand curat. Inainte de a te decide care e cea mai buna varianta pentru tine – firma de curatenie sau menajera – trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte. Firmele de curatenie au personal si produse specializate pe activitati de cleaning si o aparatura care ajunge si in cele mai indepartate colturi ale casei, dar si preturi de masura.

La ce sa fii atenta cand cauti o menajera

Pe de alta parte, o menajera te poate costa mai putin, insa trebuie sa iei in calcul ca trebuie sa cumperi produsele pe care le foloseste la curatenie si asta implica costuri suplimentare din partea ta. In functie de nevoi, persoana care te ajuta cu curatenia in casa poate sa iti ceara in medie intre 50 si 150 de lei pe zi, asta daca nu e platita cu ora, ceea ce inseamna undeva la 10-30 de lei pe ora. Uneori, pentru acesti bani, menajera iti si gateste sau calca. Este de preferat sa alegi o persoana cu recomandari bune, ca sa eviti riscul de a-ti strica lucrurile din casa si, mai rau, de a te trezi fara ele.

Ce tarife percep firmele specializate de curatenie

Site-urile specializate in anunturi sunt pline de oferte de curatenie, atat pentru firme, cat si pentru persoane care lucreaza pe cont propriu. In mod normal, companiile care se ocupa de activitati de cleaning au preturile fixate in functie de marimea locuintei. Pentru o garsoniera, curatenia costa intre 150 si 300 de lei, in timp ce pentru un apartament cu doua camere va trebui sa scoti din buzunar intre 300 si 350 de lei, iar pentru unul cu trei camere pretul urca pana la 450 de lei. In cazul vilelor, serviciile de curatenie se tarifeaza cu pana la opt lei pe metru patrat. O curatenie generala cuprinde: aspirarea incaperilor, spalatul pe jos, curatarea tocurilor la usi, spalarea geamurilor, dar si igienizarea bailor. In aceste preturi nu sunt incluse spalarea fotoliilor sau a aparatelor electrocasnice. Pentru acestea se percepe un cost suplimentar.

Alege din timp firma de cleaning pentru curatenia de Paste

De obicei, inainte de Sarbatori, cererea este mai mare, asa ca daca vrei sa cauti o firma pentru curatenia de Paste, trebuie sa iti faci programare din timp. Am selectat cateva site-uri cu oferte din diferite zone ale tarii, astfel incat sa iti faci o idee asupra preturilor si serviciilor oferite.

Pentru Bucuresti

Curatenieluna.ro

Tarife curatenie generala: 5 lei/mp;
Garsoniera:300 lei;
Apartament 2 camere: 350 lei;
Apartament 3 camere: 400 lei;
Apartament 4 camere: 450 lei.

Cleangrup.ro

Tarife curatenie generala: 7 lei/mp;
Garsoniera: 250-300 lei;
Apartament 2 camere: 350 lei;
Apartament 3 camere: 400 lei;
Apartament 4 camere: 450 lei;
Vile care depasesc 200 mp: 1200 lei.

Iclean.ro

Garsoniera: 300 lei;
Apartament 2 camere: 350 lei;
Apartament 3 camere: 400 lei;
Apartament 4 camere: 500 lei.

Pentru Cluj

Cleandex: firmacurateniecluj.ro

Garsoniera: 200 lei;
Apartament 4 camere: 500 lei;
Vile: 800 lei.

Space-harmony.ro

Garsoniera: 230 lei;
Apartament 2 camere: 290 lei;
Apartament 3 camere: 360 lei;
Apartament 4 camere: 470 lei;
Vile: 5-7 lei/mp.

Pentru Timisoara

Homy.ro
Tarife curatenie generala: 3,5 lei/mp.

Egoclean.ro

Garsoniera: 200 de lei;
Apartament 2 camere: 250 lei;
Apartament 3 camere: 350 lei;
Apartament 4 camere: 450 lei;
Vile: 7-10 lei/mp.

Pentru Iasi

Albacazapada.net

Tarife curatenie generala: 3-5 lei/mp.

Shinecleaner.ro

Tarife curatenie generala: 3-5 lei/mp.

Pentru Constanta

Curatenieprofi.ro

Tarife curatenie generala: 5-7 lei/mp.

Magnumclean.ro

Garsoniera: 240 lei;
Apartament 2 camere: 330 lei;
Apartament 3 camere: 420 lei;
Apartament 4 camere: 510 lei.

Daca ti s-a parut util articolul despre curatenia de Paste: cat te costa sa iei o menajera sau o firma de curatenie, citeste si: Trucuri de curatenie ca la carte. Este simplu sa faci curat in toata casa!

Foto: Guliver