plantele de apartament cum le ingrijesti

Te fascineaza pozele deco de pe Pinterest din care nu lipsesc florile si plantele de apartament? Am rugat echipa de specialisti de la Florariile Floria sa ne povesteasca astazi despre felul in care le putem pozitiona in casa pentru a ne bucura din plin de impactul lor, dar si cateva sfaturi pentru ingrijirea lor corespunzatoare.

Cum se clasifica plantele de apartament pe mai multe categorii:

plantele de apartament cum le ingrijesti

Plante tropicale, precum Flamingo sau Anthurium, Pasarea Paradisului sau Strelitzia, Bromeliads, Cordilini, dar si orhideele. Toate acestea prefera un mediu cald si umed si se preteaza pentru interiorul casei tale.

Plante cataratoare, cum ar fi, Florea de ceara, Filodendronul, Passiflora, dar si iedera. Toate acestea plante sunt luxuriante si necesita o ingrijire minima. Le poti aseza atat in interiorul casei tale, cat si pe balcon

Plante decorative fara flori, dar cu frunze spectaculoase. Acestea sunt usor de ingrijit si de obicei nu au nevoie de prea multa lumina, fiind perfecte pentru spatii inchise. Din aceasta categorie fac parte bambusii, Dracena, Maranta, Zamioculcas, Aspidistra.

Cactusii si plantele suculente prefera un mediu uscat si cald. Sunt plante decorative care nu necesita o ingrijire aparte si sunt foarte atractive datorita look-ului lor salbatic. Sunt genul de plante care nu se usuca daca uiti sa le uzi.

plantele de apartament cum le ingrijesti

Plantele de apartament sunt vii, deci cum le ingrjim?

plantele de apartament cum le ingrijesti

Udarea adecvata si lumina sunt cele mai importante componente ale ingrijirii plantelor de apartament. De asemenea, umiditatea si temperatura joaca un rol important. Daca aerul este uscat, plantele de apartament vor avea nevoie de mai multa apa (acest lucru se intampla in special in cazul apartamentelor situate la mare inaltime). Atunci, trebuie sa cauti solutii prin care sa maresti putin umiditatea. Pe langa hrana fizica, o planta, ca sa dea acel randament de energie, are nevoie din cand in cand si emotii. Exact ca noi!

plantele de apartament cum le ingrijesti

De exemplu merita sa vorbesti din cand in cand cu ea. Cei care studiaza plantele sustin ca acest lucru are un impact real. Un alt exemplu este muzica. In urma studiilor s-a descoperit si ca plantele de apartament reactioneaza pozitiv la muzica baroca si clasica si se dezvolta mai bine. Nu se poate spune ca aud muzica propriu-zis, ci doar ca-i percep vibratiile.

plantele de apartament cum le ingrijesti

Despre plantele de apartament am mai scris si atunci cand am vorbit despre purificarea aerului din casa ta!

Foto: pinterest.com

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!