cum prinzi cele mai ieftine bilete de avion

Este atat de usor sa cumperi bilete de avion, dar de multe ori ai tendinta sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai dori. Poate pretul de baza al biletelor de avion nu e mare, dar cand adaugi bagaje de cala (in cazul companiilor low-cost), asigurari si alte facilitati, te trezesti ca ai mult mai mult de platit.

Potrivit statisticilor publicate de Biroul American de Transport, companiile aeriene au facut in 2011 3,3 miliarde de dolari numai din taxele pentru bagaje. Asa ca daca iti doresti sa calatoresti mai mult, iti dezvaluim cum prinzi cele mai ieftine bilete de avion. Am invatat si noi la randul nostru dintr-un articol publicat pe businessinsider.com.

Alege excursii last-minute

Liniile aeriene reduc preturile biletelor atunci cand nu pot umple un avion si atunci e momentul in care tu-ti poti cumpara o excursie. Marti, vor trimite de obicei un e-mail cu oferte pentru weekend special pentru cei care s-au inscris sa primeasca alerte cand scad preturile. Cei care-si doresc un city break pot pleca vineri seara sau sambata ca sa se intoarca luni sau marti.

Vaneaza pretul cel mai mic si nu doar destinatia

Incearca la un moment dat Kayak (kayak.com/explore) un instrument care este util pentru a cauta biletele de avion cu cele mai avantajoase tarife, fara sa setezi o destinatie dorita. Vei vedea imediat o harta cu toate destinatiile pe care ai putea sa le vizitezi si se inscriu in bugetul stabilit de tine.

Cum prinzi cele mai ieftine bilete de avion: cand le cumperi si cand calatoresti

Conform FareCompare.com, miercuri este cea mai ieftina zi pentru a pleca in vacanta, in special pentru turism intern. Iar cea mai buna zi pentru a-ti cumpara biletele este martea la ora 15. Sunt mai multe zboruri in aceeasi zi spre destinatia aleasa de tine? Primul zbor de dimineata este de obicei cel mai ieftin, iar urmatoarele ca pret sunt cele de la pranz sau cina.

“Imprieteneste-te” cu paginile de Facebook ale companiilor aeriene cu care calatoresti de obicei

Companii aeriene tot experimenteaza reactiile oamenilor pe social media si-si anunta in prima faza acolo ofertele. Ele sunt atat de bine primite de obicei ca pot disparea in cateva ore. Daca gasesti o astfel de oferta nu trebuie sa stai insa prea mult pe ganduri pentru ca biletele de avion se pot vinde imediat. Unele companii aeriene anunta vanzari speciale doar pentru fanii de Facebook.

Mergi cu doua companii aeriene diferite

Uneori merita sa faci un mix & match pentru a ajunge la destinatia dorita mai ieftin. Poate o companie aeriana vinde zborul intr-o directie, la un pret rezonabil, dar s-ar putea sa fie mai ieftin sa revii in tara cu o alta.

Daca zbori frecvent atunci profita de avantajele pe care le ai

Merita sa devii o membra de elita a programului sustinut de compania aeriana pe care o folosesti de obicei sau foloseste un card de credit care-ti oferta si reduceri pentru biletele de avion.

Citeste si: “Terapii pentru fobii: cum iti depasesti frica de avion”!

Foto: iStockphoto