Trucuri pentru un cont de Instagram ideal

In era socializarii virtuale, alaturi de Facebook, Instagram este vedeta. Imaginile postate acolo spun povesti despre fiecare utilizator in parte. Diferenta sta in calitate.

Editare de imagini, compozitii si culori. E usor sa le folosesti daca stii cum si sa iti faci astfel vedeta contul de Instagram. Problema este ca multi nu stiu.

Ceea ce face frumos un cont de Instagram poate fi strict o opinie personala. Unora le plac imaginile alb-negru, altii vor mai multa culoare sau o tenta de  Hollywood. Altii isi incarca contul  cu imagini panoramice, stil vedere, la rezolutie maxima, facute in vacanta, in timp ce altora le plac detaliile.

Toti au asteptari mari de la conturile lor, iar cei al caror cont de Instagram a devenit vedeta pe au tinut cont de cateva aspecte simple, pe care ti le impartasim si tie, conform In the Frow.

Mancarea, vedeta pe Instagram

Fotografiaza si selecteaza imaginile cu grija. Daca tie ti-a placut atat de mult urmaresc este posibil sa fie de alta parere. Mai ales daca ai facut fotografia pe fuga, fara sa fii atenta la luminozitate, pozitie si compozitia acesteia.

Daca tot intentionezi sa-ti faci publica mancarea din farfurie, de exemplu, aloca doua-trei minute stabilirii unor detalii precum asezarea in spatiu si lumina. Indeparteaza obiectele nedorite din jurul subiectului fotografiei, verifica daca lumina “cade” bine pe acesta si unghiul cel mai flatant.

Ai grija la compozitie. “Compozitie” este cuvantul de fita pentru a exprima, de
fapt, modul in care organizezi elementele ce vor reprezenta “opera de arta”. De exemplu, daca mananci omleta simpla la micul-dejun, alaturi vor sta de minune cafeaua cu lapte, intr-o ceasca alba, un mic buchet de flori portocalii si, eventual, alaturi, ochelarii de soare. Alege cele mai atractive obiecte, care sa se armonizeze reciproc si cauta cel mai bun unghi pentru a le surprinde. In general, fotografiile cu mancare sunt cele mai reusite atunci cand sunt realizate de sus.

Si, cel mai important este sa lucrezi cu lumina, textura si culorile – foloseste-le pe cele complementare.

De asemenea, exista acum o serie de aplicatii pentru editarea de fotografii ce urmeaza sa fie postate pe Instagram. Acestea contin filtre si posibilitatea de a mai scadea din saturatia imaginii, generand astfel o serie de imagini care vor spune impreuna o poveste.

Fii atenta la rezolutia fotografiilor! Nu este nucio problema in a face fotografii pentru Instagram cu telefonul mobil. De fapt, peste 65% dintre fotografiile de pe Instagram sunt facute cu telefonul mobil. Daca ai un smartphone de ultima generatie, ai toate sansele sa obtii imagini mai bune decat cu o camera foto.

Lumina este secretul

In 99,99% din cazuri, nu poti obtine o fotografie buna fara lumina potrivita. Asta daca nu gandesti vreun scenariu in care fata sa iti ramana in umbra.

Pentru ca nu toti au aparate performante, sunt preferate fotografiile facute pe timpul zilei, mai ales la “ora de aur”, cand soarele se pregateste sa apuna si totul este scaldat intr-o lumina calda. Aceasta perioada a zilei este perfecta mai ales pentru fotografiile fashion care sunt vedeta pe Instagram.

Rasaritul si apusul contureaza siluete si dar fotografiei luminozitatea pe care nu i-o poate da niciun aparat performant.

In cazul in care nu ai suficienta lumina pentru a obtine imagini frumoase, apeleaza la setarile Instagram care te vor ajuta sa obtii o fotografie cat mai apropiata de perfectiune.

Ce aplicatii te ajuta

Vorbeam mai sus despre aplicatii care te pot ajuta sa iti editezi imaginile pe care sa le postezi pe Instagram. Una dintre ele este Photoshop Express, o varianta pentru telefonul mobil a celebrei Photoshop.

Populare sunt si Snapseed, Afeterlight su VSCOCam, care te pot ajuta sa transformi fotografiile in opere de arta.

Foto: Guliver

Citeste si: Instagram va avea o functie pentru iubitoarele de shopping online