Cum sa pregatesti masa de Paste in 2016

Daca vrei sa organizezi pana la cel mai mic detaliu masa de Paste in 2016, este bine sa planifici totul din timp si cu atentie. Indiferent daca este vorba despre preparatele pe care alegi sa le pregatesti sau despre decoratiunile pe care le alegi pentru masa de Paste, totul trebuie sa primeasca atentia ta in mod egal, scrie sheknows.com. 

Inainte de toate, trebuie sa stii cati invitati vei avea la masa de Paste in 2016. Asa vei sti pentru cate persoane trebuie sa gatesti. Mai mult decat atat, este bine sa tii cont si de preferintele culinare pe care le au invitatii tai. Pentru a evita situatia in care ospatul cade greu, este de preferat sa prepari si cateva mancaruri mai slabe, fara carne.

Cum sa pregatesti masa de Paste in 2016

Dupa ce ai aflat sau ai stabilit cati invitati vei avea la masa de Paste in 2016, este bine sa stabilesti cate feluri de mancare vei servi. Poti sa pregatesti cateva aperitive, un fel principal si cateva gustari sanatoase sau un desert. Mai mult decat atat. Daca printre invitati se afla si persoane vegetariene, poti sa prepari si cateva mancaruri fara carne. Tot acum poti sa te gandesti si la decoratiunile pe care le vei pune pe masa sau alte detalii care creeaza decorul pentru masa de Paste.

Fa-ti o lista de cumparaturi

Dupa ce ai stabilit ce vei pregati pentru masa de Paste, este bine sa-ti faci o lista de cumparaturi. Gandeste-te la toate ingredientele care iti trebuie pentru preparatele de Paste si noteaza-le pe o lista. Este indicat sa mergi la cumparaturi cu cateva zile inainte. Carnea si legumele se pastreaza bine la rece, iar ouale pot fi pastrate si ele la frigider.

Vopseste ouale din timp

Daca nu vrei sa cumperi oua gata vopsite pentru masa de Paste, poti sa le vopsesti tu. Ouale se pastreaza foarte bine la rece, asa ca poti sa cumperi vopseaua odata cu celelalte lucruri pe care le-ai notat pe lista si poti sa vopsesti ouale cu doua sau trei zile inainte de Paste. Nu este necesar sa iei foarte multe culori. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care iti doresti sa cumperi flori pentru masa de Paste. Poti sa comanzi online cu cateva zile inainte sau poti sa cumperi flori proaspete chiar in ziua respectiva, asta daca ai timp sa faci un drum pana la florarie.

O reteta pentru masa de Paste in 2016

Pastele trebuie sarbatorit alaturi de familie si prieteni, asa ca, daca iti doresti sa-ti impresionezi invitatii, iti propun sa incerci acest desert.

Tarta cu lamaie

tarta cu lamaie

De pe masa de Paste in 2016 nu trebuie sa lipseasca desertul, asa ca iti propun sa incerci si aceasta minunata reteta de tarta cu lamaie.

INGREDIENTE

300 de grame de indulcitor natural

200 de grame de faina integrala

200 de grame de unt nesarat

zeama de la doua lamai

2 lingurite de coaja rasa de lamaie

4 oua

sare

forma pentru tarta

frisca vegetala

PREPARARE

Lasa untul sa se incalzeasca la temperatura camerei, dupa care pune-l intr-un mixer si bate-l pana cand devine spumos. Adauga in continuare 200 de grame de indulcitor natural si amesteca. Trebuie sa obtii o crema pufoasa. Separat, trebuie sa bati un ou, dupa care sa-l incorporezi in crema obtinuta anterior.

Amesteca un praf de sare in faina si adaug-o peste cmpozitie. Trebuie sa amesteci pana cand ingredientele se incorporeaza bine. Lasa aluatul la frigider aproximativ 20 de minute.

Separat, pregateste o forma (tava) pentru tarta. Tapeteaza tava cu faina, dupa care intinde aluatul. Trebuie apoi sa-l lasi la cuptor aproximativ 20 de minute sau pana cand capata o textura aurie.

In tot acest timp prepara crema. Ai nevoie de trei oua, zeama de la doua lamai, cam 100 de grame de indulcitor natural si cateva linguri de unt. Bate ouale impreuna cu zeama de lamaie pana cand se incorporeaza bine. Adauga untul si indulcitorul natural si amesteca in continuare. La final adauga coaja rasa de lamaie si amesteca putin. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa.

Toarna crema peste aluatul de copt si lasa tarta la cuptor aproximativ zece minute sau pana cand crema se intareste la suprafata. Este de preferat ca tarta sa fie servita dupa ce se raceste.

Iata si o reteta de tarta de ciocolata altfel: 100% vegana si delicioasa!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver