cum sa ramai motivata la job

“Numarul de ore dintr-o zi este fix, dar cantitatea si calitatea energiei disponibile pentru a ne rezolva treburile nu este”, explica Tony Schwartz si Jim Loehr in volumul The Power of Full Engagement: Managing Energy, Not Time, Is the Key to High Performance and Personal Renewal. Mesajul lor: Pentru a da tot ce e mai bun din tine si ca sa ramai motivata trebuie sa-ti dozezi corect energia si nu timpul.

Daca-n mod normal iti gestionezi corect timpul, iti faci to-do-list-uri, iti prioritizezi sarcinile si-ti programezi timpul dedicat pentru fiecare dintre aceste activitati, stii cat de usor e sa “deraiezi” de la drumul prestabilit. Un singur e-mail sau o conversatie iti poate intrerupe concentrarea si-ti poate rearanja complet prioritatile.

Prin gestionarea corecta a energiei, poti avea o performanta sporita, poti obtine rezultate care sunt mult superioare castigurilor elementare pe care le obtii prin organizarea timpului. Dar cum iti administrezi mai exact energia si cum ramai motivata? Incepe cu aceste cinci sfaturi descoperite de noi pe Time Magazine.

Descopera in ce cursa trebuie sa alergi ca sa ramai motivata

Atunci cand planuiesti sa oferi o performanta inalta pe un proiect critic si sa muncesti pe o perioada lunga de timp vei auzi de multe ori oamenii spunand: “Este un maraton, nu un sprint.” Cu alte cuvinte, ar trebui sa reducă ritmul, astfel incat sa nu clachezi pe parcursul proiectului. Dar cand trebuie sa oferi constant o performanta ridicata, s-ar putea sa nu fie analogia ideala.

Actioneaza ca un energizant asupra celor din jurul tau

Puterea ascunsa a retelelor sociale: modul in care functioneaza o organizatie depinde foarte mult de persoanele care energizeaza o echipa si care au performante superioare spre deosebire de ceilalti. Sa fii un energizant nu echivaleaza cu a fi un artist, carismatic, sau intens, ci mai degraba cu o interactiune pozitiva si constanta. Gandeste-te la momentele zilei cand esti capabil sa-i asculti pe ceilalti, sa fii prezent si-n astfel de momente actioneaza ca un energizant. Construieste-ti mai multe astfel de interactiuni pe zi si vei descoperi ca si performanta ta are de castigat.

Afla ce te seaca de energie si ce-ti da forta

De obicei energia ta se scurge atunci cand oamenii arunca probleme in poala ta cu nicio solutie. Este un cliseu, dar daca aduci o problema, ar fi bine sa vii si cu o idee pentru o solutie. Liderii adevarati stiu ce-i dreneaza de puteri si iau masuri pentru a evita aceste conversatii, sarcini si evenimente. In schimb, ei se implica mai mult in activitatile care-i energizeaza. Este important sa-ti permiti sa-ti gestionezi lumea intr-un mod care functioneaza pentru tine.

Tot despre cum sa ramai motivata, dar in cazul acesta la job este si articolul “Cum iti cresti motivatia ca sa faci sport mai des”!

Foto: iStockphoto

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!