Cum sa scrii mai frumos de mana. Mai intai mazgaleste ceva pe o foaie

Scrisul de mana cu care te mandreai cand erai la scoala s-a transformat in adunaturi de litere ingramadite sau prea relaxate, care nu pot fi descifrate? Daca si tu ai scris de doctor, o sa-ti vin in ajutor cu sfaturile pe care le-am gasit pe rd.com. O sa inveti rapid cum sa scrii mai frumos de mana!

Ne-am obisnuit sa tiparim texte, iar cand suntem nevoite sa scriem de mana ne dam seama ca nu mai stim sa legam literele intre ele. Cel putin nu citet. Ca sa remediezi lucrurile, citeste despre cum sa scrii mai frumos de mana. O sa-ti refaci scrisul elegant de altadata si nu te vei mai simti stanjenita de greseli.

Sunt momente cand chiar ai nevoie sa scrii de mana. Sa zicem ca trebuie sa formulezi niste urari sau un mesaj haios pe o carte. N-ai vrea ca mesajul tau sa para scris de un copil care abia invata sa tina pixul in mana! Rosemary Sasson, specialist in acest domeniu, spune ca nu trebuie sa lasi scrisul sa se deformeze prea mult, pentru ca nu te va mai reprezenta.

Intreaba-te daca ceilalti pot citi mesajul tau!

Literele formate gresit, precum „a si u“ sau „n si r“, pot face ca textul tau sa fie ilizibil. Lucreaza la acest aspect. Pe de alta parte, poti scrie suficient de repede? Uneori, cuvintele scrise in viteza se inghesuiesc si devin greu de descifrat. Vrei sa faci o impresie buna cu scrisul tau de mana? Indiferent care sunt nevoile tale in materie de scris, practica iti poti imbunatati tehnica.

Cum sa scrii mai frumos de mana? Relaxeaza-te!

Ca sa te mandresti cu scrisul tau,  tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi. „Daca te stresezi in privinta scrisului tau, grijile tale trebuie sa inceteze“, spune Sasson. Incepe prin a mazgali ceva pe foaie, ca sa te detensionezi, si incearca sa gasesti pozitia optima de scris. Eventual scrie pe un plan putin inclinat, cum ar fi pe un clipboard, te va ajuta mult.

Ajusteaza pozitia pixului, mai ales daca ai degetele usor deformate. Tine pixul ferm, dar lasa-l sa „stea“ cat mai lejer intre degetul mare si degetul mijlociu. Nu pune presiune pe degete! In caz contrar, scrisul va deveni o actiune stresanta si obsitoare.

Poti sa-ti exersezi scrisul punand pe hartie cele mai frumoase mesaje de dragoste!

Foto: Guliver