Dai mesaje in timp ce esti la masa? Ce crede Papa Francisc despre asta.

Daca dai mesaje in timp ce esti la masa si esti atat de absorbita de statul pe internet incat uiti sa mai vorbesti cu cei din fata ta, atentie! Papa Francisc spune ca e un fenomen extrem de periculos, care indeparteaza oamenii si poate destrama familii!

Crezi ca prietenii si familia sunt rautaciosi cu tine cand te critica pentru faptul ca stai sa dai mesaje in timp ce esti la masa? Papa Francisc e si mai dur de-atat! Intr-un discurs pe care l-a tinut unor studenti din Roma, el a criticat locul proeminent pe care il ocupa tehnologia la mesele tinerilor.

“Cand suntem la masa, cand vorbim cu alte persoane de pe telefoan, este inceputul unui razboi, pentru ca nu exista dialog!”, a spus el, potrivit revistei “People” citate de Huffingtonpost.com.

In urma cu cativa ani, pontiful a vorbit in fata unei multimi adunate in Piata San Pietro despre pericolul caruia i se supun membrii familiilor care dau mesaje sau se uita la televizor in timp ce mananca, in loc sa isi acorde atentie unii altora.

De ce nu e bine sa dai mesaje in timp ce esti la masa

“Greu se poate spune despre o familie care nu mananca impreuna aproape niciodata sau care nu vorbeste la masa, dar se uita la televizor sau in smartphone, ca e o familie”, a spus Papa Francisc in 2015. “Cand copiii de la masa sunt lipiti de computer sau de telefon si nu se asculta unii pe altii, asta nu inseamna familie, inseamna pensionari!”, a mai spus Papa.

Mesajul suveranului pontif e clar: daca dai mesaje in timp ce esti la masa, renunta la acest obicei cat mai repede! Concentreaza-te, in schimb, pe mancare, familie si prieteni! Doar asa te vei simti bine!

FOTO: Guliver

Citeste si: Armonie la masa: 5 pasi pentru a manca constient.