Petrecerile anilor '90: de ce nu se mai distreaza tinerii cum o faceam noi

Despre petrecerile anilor ’90 vorbim si acum, despre modul in care obisnuiam sa ne distram si sa ne bucuram de timpul liber, iar foarte multi dintre noi ne intrebam de ce nu se mai distreaza tinerii cum o faceam noi.

Anii au trecut, iar vremurile s-au schimbat, insa petrecerile la care mergeam in urma cu foarte multi ani aveau ceva aparte. Daca privim putin in urma, distractia insemna cu totul si cu totul altceva in acea perioada. Nu toata lumea era la fel de crispata ca acum, nu se tinea cont de coduri vestimentare sau de reguli de eliminare din grup, bautura era la libera alegere, iar jocurile de societate erau “spuma” petrecerilor.

De ce nu se mai distreaza tinerii cum o faceam noi? Pentru ca acum ideea de petrecere a capatat un alt sens, vestitele intalniri acasa, cu prietenii, nu mai sunt la moda. Petrecerile de azi, spun multi tineri, sunt mai complexe, mai energice, mai pline de culoare si mai neobisnuite. Si totusi, tinerii din ziua de azi nu se distreaza la fel de mult, chiar daca au la dispozitie mult mai multe lucruri, scrie bustle.com.

Petrecerile anilor ’90: de ce nu se mai distreaza tinerii cum o faceam noi

1. Accesorile si decoratiunile neobisnuite nu mai sunt la moda

In urma cu multi ani, cand mergeai la cineva acasa, la o petrecere, era o sansa foarte mare sa gasesti cateva decoratiuni destul de ciudate, dar interesante in acelasi timp. Lampile in diferite forme, coifurile colorate, cutiile de confetti, obiectele artizanale sau obiectele care nu aveau nicio utilitate faceau deliciul petrecrilor intre prieteni. Acum, toate aceste lucruri sunt de domeniul trecutului.

2. Mancarea de tip junk food era nelipsita

Petrecerile intre prieteni erau scuza cea mai buna pentru a consuma mancare de tip junk food. Indiferent ca era vorba de bomboane, jeleuri in diferite forme si culori, chipsuri sau alte gustari crocante, cei mai multi dintre noi profitam de aceste petreceri pentru a ne bucura de mancare nesanatoasa. Acum, mancarea de tip junk food a fost inlocuita cu gustarile sanatoase sau bauturile detox, iar petrecerile nu mai au aerul vremurilor de altadata.

3. Jocurile de societate erau “spuma” petrecerilor

Cate dintre voi ati mers la petreceri cu prietenii si ati jucat diferite jocuri? Jocurile cu pupaturi erau printre cele mai populare la vremea respectiva, insa tinerii din ziua de azi nu se mai distreaza in acest mod. Acum, cele mai multe petreceri au reguli destul de stricte sau au un cod vestimentar, asa ca nu se mai joaca nimeni.

4. Muzica R&B era in voga in anii ’90

Muzica R&B era in voga in anii ’90 si foarte multe povesti de iubire au inceput pe ritmurile unor artisti precum Seal sau 2Pac. Daca la vremea respectiva melodiile transmiteau un mesaj, in ziua de azi foarte multi tineri prefera muzica techno, un stil care nu permite prea multa comunicare intre partenerii de pe ringul de dans.

5. Dansul in grup era momentul plin de culoare

Am mai vazut si in ziua de azi petreceri unde toata lumea se aliniaza si danseaza Macarena sau El Meneaito, insa petrecerile anilor ’90 erau pline de culoare, iar tinerii erau mai deschisi la astfel de experiente. In plus, dansurile in grup erau un bun prilej pentru a-si dovedit talentul pe “ringul de dans”.

6. Petrecerile pe patine in aer liber erau in voga

Nu toate petrecerile aveau loc in casa, iar foarte multi tineri se strangeau la locul de joaca sau in parcuri special amenajate si se distrau pe patine. Se asculta muzica, se canta si se invatau trucuri noi, iar toata lumea era cu zambetul pe buze. Acum, foarte putini tineri mai au acest hobby, iar pe cativa dintre ei ii poti vedea doar in cateva parcuri, in locurile special amenajate.

Citeste si: Muzica anilor ’90, cel mai bun energizant al zilei!

Foto: Guliver