10 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte sa pleci in vacanta

Probabil ca stii foarte multe trucuri care te ajuta sa alegi destinatia perfecta pentru vacanta si ai deja un plan bine stabilit pentru concediu. Este important sa tii cont si de cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte sa pleci in vacanta, scrie lifehack.org. 

Daca planuiesti sa pleci in tara sau in afara tarii, este important sa tii cont de toate aceste lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte sa pornesti la drum. Poate ca unele dintre ele nu sunt atat de importante la prima vedere, insa este bine sa scapi de griji si sa te simti bine.

10 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte sa pleci in vacanta

1. Plateste-ti toate facturile

Inainte sa pleci in vacanta este important sa-ti platesti toate facturile, inclusiv pe cele mai vechi. Vei scapa de grija lor si nu va exista riscul sa platesti penalitati pentru intarziere. Mai mult decat atat, daca vrei sa-ti fie mai usor, poti sa creezi un sistem automat de plata sau poti sa iti pui un reminder de fiecare data cand trebuie sa platesti o factura.

2. Fa-ti curat in geanta si in portofel

Ar fi bine sa arunci o privire peste lucrurile pe care le ai in geanta si in portofel si sa arunci toate acele etichete, bonuri sau alte lucruri care nu iti sunt utile. In acest fel vei fi mai ordonata si nu vei mai cara cu tine toate hartiile care nu iti sunt necesare.

3. Trebuie sa ai copii dupa documentele de calatorie

Daca pleci in tara sau in afara tarii, este bine sa-ti faci copii dupa buletin, carti de credit sau alte documente de care ai nevoie. Astfel, in cazul in care pierzi un document important, vei avea o copie la tine si in acest fel vei reusi sa rezolvi mult mai usor orice problema.

4. Reprogrameaza-ti intalnirile importante

Munca nu trebuie sa fie pe locul doi, chiar daca esti in concediu si urmeaza sa pleci intr-o mica calatorie in tara sau in afara tarii. Asigura-te ca totul este in regula la munca si, daca este cazul, reprogrameaza-ti intalnirile importante.

5. Scoate aparatele din priza

Inainte sa pleci in vacanta, este bine sa scoti aparatele din priza. De exemplu, poti sa scoti din priza masina de spalat, cuptorul cu microunde sau televizorul. Din moment ce nu vei fi acasa, aceasta metoda te ajuta sa economisesti bani si curent.

6. Fa-ti rezervarile din timp

Aceasta este cea mai importanta parte in momentul in care alegi sa pleci in vacanta. Asigura-te ca toate rezervarile sunt confirmate, in acest fel nu va exista riscul sa ai parte de neplaceri. Poti sa faci rezrevari online la hotelurile la care urmeaza sa te cazezi. Tot online poti sa iti rezervi si biletele pentru calatorie.

7. Strange tot in casa

Nu uita sa strangi tot in casa inainte sa pleci in vacanta. Spala toate vasele, pune toate hainele la spalat si arunca gunoiul. Este bine sa dezinfectezi si baile inainte sa pleci. Poate ca ti se pare obositor, dar vei lipsi ceva timp de acasa, asa ca nu trebuie sa existe riscul sa se stranga bacterii.

8. Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie la tine

Orice calatorie cu masina sau cu avionul poate fi destul de obositoare sau plictisitoare, asa ca este bine sa ai la tine apa, cateva gustari sanatoase si cateva carti pe care sa le citesti atunci cand nu te esti la volan. Nu uita sa iei cu tine si un incarcator pentru telefonul mobil.

9. Ia cu tine o geanta de prim ajutor sau o trusa de medicamente

Nu stii niciodata ce se poate intampla atunci cand pleci la drum, asa ca este important sa ai la tine o trusa in care sa tii spirt, bandaje, cateva medicamente pentru dureri, pastile pentru alergii si apa oxigenata.

10. Roaga un vecin sa aiba grija de casa cat esti plecata

Nu trebuie sa rogi pe cineva sa intre in casa ta, este suficient doar ca cineva sa verifice din cand in cand daca totul este in ordine. Daca ai plante sau animale de companie, poti sa rogi o prietena sa se ingrijeasca de ele cat timp esti plecata.

Daca ti-a placut articolul cu lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte sa pleci in vacanta, afla de ce te imbolnavesti si nu te relaxezi in vacanta!

Foto: Guliver