decorarea apartamentului camera

Decoratorul Ioana Mezei stie toate trucurile care transforma un apartament inchiriat intr-un spatiu care-ti oglindeste fidel personalitatea. Si nu sunt deloc grele! Iata ce trebuie sa faci pentru decorarea apartamentului inchiriat!

Atunci cand trebuie sa amenajezi un apartament inchiriat, te intrebi  daca merita sa investesti intr-un imobil care nu iti apartine. Insa decorarea apartamentului, chiar daca e unul inchiriat, nu trebuie sa lipseasca.

Bucuria de a ajunge acasa, intr-un spatiu frumos si confortabil, te indeamna sa faci unele achizitii. Este necesar sa iti pui amprenta intr-un spatiu in care locuiesti, chiar si temporar. In sensul acesta, iata care sunt recomandarile mele pentru decorarea apartamentului:

Sugestii pentru decorarea apartamentului inchiriat

Alege obiecte pe care le poti transporta usor la mutare

Investeste in corpuri mici de mobilier: un fotoliu frumos poate face minuni langa o canapea in culori neutre. De asemenea, o masuta in living sau o noptiera cu personalitate in dormitor, pot insufleti spatiul.

Vopseste peretii intr-o culoare placuta, neutra. Poti face acest lucru intr-un singur weekend. In primul rand, va igieniza spatiul, iar proprietarul sigur nu te va pune sa rezugravesti la final, daca alegi un taupe sau un gri deschis.

Achizitioneaza un candelabru pe sufletul tau, si schimba-l pe cel anost care mai mult ca sigur nu lipseste montat dintr-un apartament inchiriat. Depoziteaza-l in conditii bune pe cel vechi, si il vei monta inapoi in momentul in care iti propui sa parasesti spatiul.

Decorarea apartamentului inchiriat pe gustul tau

Personalizeaza-ti spatiul cu un covor. Acesta defineste placut  incaperea, da o nota de caldura si acopera o pardoseala uzata sau impersonala. Este un obiect care poate fi trasportat usor la orice mutare.

Foloseste tablouri, fotografii sau doar rame pentru a personaliza o incapere. Chiar daca raman gauri in pereti, acestea se pot acoperi usor in momentul in care te muti. Daca este specificat in contract sa nu gauresti peretii, aceesoriile se pot atarna si folosind banda dublu adeziva, foarte puternica.

Acestea au fost cateva  din recomandarile mele, dar daca doresti sa decorezi fara a investi foarte mult, 3 perne decorative pe o canapea si flori proaspete intr-o vaza frumoasa vor face intotdeauna o impresie placuta.

Citeste si alte articole scrise de Ioana Mezei pe www.ioanamezei.ro!

Foto: arhiva personala