decorarea bucatariei bufet

Bucataria nu este doar un spatiu functional, in weekend poate fi locul in care se reintregeste familia si aduna toti prietenii in jurul mesei la povesti. Asadar, decorarea bucatariei este foarte importanta.

Este o incapere la fel de importanta ca orice spatiu din casa ta si de aceea nu ar trebui s-o neglijezi. Exista o serie de idei decorative care te inspira sa-ti redefinesti casa cu stil, dar asta nu inseamna ca trebuie sa implice si o gaura in buget. Decorarea bucatariei se poate face foarte ieftin!

Decorarea bucatariei – Iti propun cateva recomandari la indemana care iti pot schimba bucataria.

Decorarea bucatariei – Vopeste in culori deschise! Pentru maximizarea spatiului, opteaza pentru mobila in culori pastelate si pereti vopsiti in culori deschise. Astfel spatiul va fi mai luminos, iar micile imperfectiuni precum, zgarieturile sau suprafetele matuite nu vor mai iesi in evidenta.

Pune mai mult accent pe obiectele de iluminat in decorarea bucatariei. Nu numai pentru a-ti lumina mai bine suprafetele de lucru, dar si pentru a schimba atmosfera. Te poti folosi de lumini punctual, pentru a accentua anumite zone de interes sau pentru a scoate in evidenta anumite detalii.

Fii indrazneata expunand in bucatarie tablourile sau fotografiile preferate. Opteaza pentru printuri indraznete si culori vii in decorarea bucatariei, pentru a aduce mai multa energie spatiului. Ramele recomandate sunt cele fine, in culori neutre: alb, bej sau gri. Este una dintre solutiile creative pentru pereti austeri la indemana oricui, mai ales daca locuiesti cu chirie si nu poti apela la schimbari majore.

Feroneria si accesoriile pentru mobilier schimba radical aspectul mobilei. Poti aduce o nota proaspata mobilierului de bucatarie, inlocuind traditionalele manere din metal cu butoni din sticla sau portelan.

Decorarea bucatariei – Inlocuieste usile dulapurilor. Daca nu-ti permiti in acest moment sa schimbi toata mobila de bucatarie inlocuieste numai usile dulapurilor. Poti utiliza usi din sticla pe anumite portiuni din corpurile suspendate pentru a expune vesela din portelan fin, primita de la bunica sau ultimele pahare din cristal achizitionate.

Decorarea bucatariei – Mascheaza electrocasnicele de mici dimensiuni, sunt usoare si le poti muta cu usurinta atunci cand ai nevoie de ele. Un blat dezorganizat si incarcat de obiecte pe care nu le utilizezi frecvent aduce un minus oricarei bucatarii. Incearca sa mentii bucataria cat mai curata si organizata, cu atat mai mult daca este una de mici dimensiuni. In acest caz orice defect iese in evidenta.

Decorarea bucatariei – Nu neglija ferestrele. Stim cu totii ca lumina naturala este foarte importanta, mai ales in bucatarie, cu toate acestea te poti folosi de draperii in culori deschise si din materiale subtiri pentru a incadra elegant ferestrele. Ele adauga o nota de rafinament si eleganta spatiului.

Afla si care sunt acele greseli de evitat in decorarea casei.

Foto: ikea.com