Cum testezi noua vopsea de interior fara sa murdaresti peretii

Te-ai cam saturat de peretii albi ai casei si iti doresti sa adaugi un pic de culoare. Paletarul pus la dispozitia clientilor in magazinele de bricolaj este util in a-ti face o idee despre nuante, insa una este ce apare pe o portiune mica de hartie si alta ce se vede pe perete. Asadar, cum testezi noua vopsea de interior fara sa murdaresti peretii?

Potrivit site-ului PureWOW, exista o solutie simpla si, mai ales, non-permanenta, care iti va permite sa iti alegi culoarea preferata de vopsea de interior.

Ai nevoie de clasicele ustensile pentru zugraveala. Flacoane cu mostre de vopsea de interior, o rola de banda adeziva – o gasesti in magazinele de bricolaj sau in cele pentru amenajari interioare, este, de regula, din hartie si foarte usor de folosit. Iti mai trebuie un trafalet ingust, din spuma si o placa de din poliester pe care ai taiat-o in bucati de marimea unor litere de panou publicitar. Desigur, se presupune ca deja ai curatat bine peretii de praf si ai reparat imperfectiunile, pregatindu-i astfel pentru vopsire.

Cum testezi mai multe culori de vopsea de interior

Cu ajutorul trafaletelui, aplica un strat de vopsea de interior in culoarea dorita. Poti spala trafaletul si, pe o alta bucata de placa de poliester, aplica alta nunta de vopsea. Dupa ce s-a uscat primul strat, poti aplica un nou strat de vopsea. Alege unul dintre peretii camerei care primeste cea mai multa lumina naturala si, cu ajutorul benzilor adezive, lipeste de el panourile vopsite. Uita-te cu atentie si chiar fotografiaza din mai multe unghiuri, pe parcursul zilei. Iti vei face astfel o idee despre cum ar arata peretii vopsiti intr-o anume nuanta, atunci cand lumina are diferite intensitati.

In cazul in care nu ai curatat peretii si nu i-ai finisat si nici nu consideri ca ai nevoie de asa ceva, poti inlocui placile de polistiren cu placaj laminat de culoare alba, pe are il gasesti in magazinele de bricolaj. Acest tip de placaj are aspectul unui perete nefinisat, fapt care te va ajuta in procesul de alegere a culorii de vopsea de interior.

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare! 

Foto: Guliver