Pages: 1 2

Culori, texturi si aranjamente in trend

Pentru ca sezonul Sarbatorilor se apropie, am pregatit un ghid pentru perfectionistele care acorda importanta unui frumos ritual: decorarea mesei de Craciun. Detaliile… chiar si cele mai marunte. De ele depinde totul, ele schimba complet perspectiva, ele transforma si insufletesc. Este valabil pentru orice in viata; cu atat mai mult pentru spatiul in care traiesti pentru ca acolo ele, detaliile, determina in mare masura starea de spirit.

Indiferent daca ai musafiri la masa, daca iti petreci Sarbatorile doar cu familia sau doar cu iubitul sau daca stai singura (ce sa facem… se mai intampla si accidente neplacute!), masa de Craciun merita o atentie speciala. Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa renunti la vesela pe care o folosesti in mod obisnuit si sa optezi pentru una eleganta cu detalii pretioase. Un decor rafinat si atent pus la punct va face ziua mai frumoasa!

Culorile traditionale pentru decorarea mesei de Craciun: sunt rosu, argintiu, auriu si verde

Culori, texturi si aranjamente in trend

Culori.

Daca esti o fashionista convinsa si iti doresti ca si masa de sarbatori sa respecte tendintele acestui an, alege culori precum bronz, rosu venetian, rosu burgund, alb, albastru sau verde. De asemenea poti opta pentru o tema clasica in care sa predomine albul sau pentru combinatii de culori caracteristice acestei perioade: alb-rosu, alb-argintiu, alb-auriu, rosu-verde, rosu-auriu, argintiu-rosu, turcoaz-argintiu.

Stil.

Pentru a nu incarca prea mult masa de Craciun, mai ales daca este una de maxim 6 persoane, este indicat sa folosesti o fata de masa deschisa la culoare din damasc cu detalii pretioase argintii sau aurii, dupa cum preferi.  Adauga pentru contrast rosu burgund. Iti propun sa folosesti o fata de masa alba cu detalii argintii (Zara Home), iar pentru un plus de culoare opteaza pentru niste suporturi de farfurii (Zara Home) sau pahare rosu burgund. Pentru a adauga un plus de rafinament mesei iti recomand sa folosesti servete din material textil, in locul celor din hartie, pe care sa le innobilezi cu un inel stralucitor. Daca iti doresti sa oferi si o nota traditionala mesei, opteaza pentru unele cu motive traditional.

Pages: 1 2