decorarea locuintei camera

Dintr-o oarecare teama de a nu da gres, oamenii aleg cu orice ocazie sa mearga la sigur. Incearca sa iesi din zona de confort atunci cand vine vorba de decorarea locuintei.

Exista cateva greseli de evitat in decorarea locuintei. Odata depasite aceste obstacole, vei oferi un caracter personal si indraznet casei tale fara prea multe batai de cap.

Cunosc multe persoane care isi procura mobila dupa instinct fara a se intreba macar cum va arata asezata acasa intr-un spatiu de alte dimensiuni, impreuna cu alte obiecte decorative alese pur intamplator. Chiar daca nu apelezi la sfatul unui specialist in decorarea locuintei, incearca sa nu te bazezi strict pe instinct.

Decorarea locuintei – Mobila “la set”

Sugestii care iti dau un plus de ajutor in decorarea locuintei!

Pentru cele mai multe persoane decorarea locuintei reprezinta o proba extrem de dificila si aleg sa mearga la sigur, pentru a nu da gres, la un furnizor care aparent le va rezolva toate problemele. Consider extrem de plictisitoare acele interioare care copiaza fidel un showroom de mobila. Un mix de stiluri, materiale, texturi si finisaje aduce personalitate unei case si in acelasi timp starneste interesul si curiozitatea celor care ii trec pragul. Combina cu incredere piese noi de mobilier cu obiecte mai vechi sau cel putin incearca sa-ti procuri mobilierul din mai multe locuri ce mizeaza pe stiluri diferite.

Decorarea locuintei – Absenta coeziunii

In orice locuinta, indiferent ca este vorba de un apartament cu 2 camere sau o casa intinsa pe 2 niveluri, trebuie sa existe o continuitate. A nu se intelege prin asta ca toate camerele trebuie sa arate la fel. Spatiile trebuie insa sa aiba aceeasi schema de concept, anumite elemente de legatura precum si o coerenta grafica. Poti folosi materiale asemanatoare in spatii adiacente sau poti realiza o conexiune la nivelul camerelor prin intermediul unei culori. Acest aspect te va ajuta sa creezi o armonie si o continuitate in perceperea spatiului.

Decorarea locuintei – Proportii gresite ale pieselor de mobilier

In meseria mea cel mai greu imi este sa-i fac pe oameni sa inteleaga masura lucrurilor, fie ca este vorba de dimensiunea spatiilor sau de numarul de obiecte decorative utilizate in amenajarea unei camere. In general incerc sa-i fac sa inteleaga ca trebuie sa se raporteze la ei cand vine vorba de dimensionarea si perceperea unui spatiu. Astfel spatiul devine cu adevarat functional si raspunde nevoii celui care il utilizeaza. Cu ce ti-ar fi de folos o masuta de cafea de dimensiunea unui taburet asezata langa o canapea ampla de 3 locuri cu sezlong? Va fi o adevarata provocare pentru tine sa servesti cafeaua atunci cand iti inviti prietenii in vizita.

Este foarte bine sa te inspiri din diverse surse, dar intreaba-te constant cum va arata acea piesa de mobilier in camera ta si cum se raporteaza la restul obiectelor din casa.

Foto: hm.com, Pinterest