perdele si draperii

Pentru ca am remarcat in tot mai multe locuinte ca s-a renuntat definitiv la perdele si draperii, ne-am hotarat sa intrebam un specialist deco daca mai sunt la moda sau nu. Iata raspunsul si sugestiile Ioanei Mezei!

Dintotdeauna mi-a placut sa ma joc cu draperiile, in diverse forme, insa perdelele nu au fost niciodata in topul preferintelor mele. Ele sunt totusi o solutie foarte buna pentru intimitate in comunitatile aglomerate. Iata cateva idei despre cum poti folosi niste perdele si draperii in camerele tale.

In timpul zilei, daca ai vecini in imediata apropiere, nu poti sa stai cu draperiile trase sau cu storurile lasate.  Trebuie sa lasi cat mai multa lumina sa patrunda in incapere. Pentru acest lucru, perdelele sunt cele mai indicate. Acestea pot fi totusi aranjate in moduri mai ingenioase, decat traditionala aranjare pe care o stim cu totii.

Perdele si draperii – cateva idei

Perdelele cu imprimeu floral se preteaza interioarelor romantice

1. Folositi un voal simplu pe care sa-l lasati sa atarne 20 cm pe podea. Va adauga o nuanta de dramatism incaperii.

2. Puteti sa prindeti o perdea cu un model discret pe un suport de stor, pentru a decora mai ingenios fereastra.

3. Puneti o bordura de 25 cm din draperie in partea de sus sau de jos a perdelei, pentru a asorta mai frumos incaperea. In acest caz nu mai este nevoie de draperie pe toata inaltimea peretului.

Perdele si draperii pentru o camera romantica

4. Pentru interioare cu aer romantic, o perdea cu un imprimeu floral este intotdeauna o solutie buna.

5. Oricare ar fi optiunea voastra, recomandarea mea este ca perdeaua sa fie in nuante deschise (alb, bej, crem sau gri) ca sa nu altereze culoarea luminii care inunda incaperea.

Citeste si alte articole scrise de Ioana Mezei pe ioanamezei.ro!

Foto: PR