Secrete mici pentru efecte mari

De cele mai multe ori, ne folosim de culori vii pentru a exprima o stare de spirit, iar cand vorbim de amenajari interioare, ele detin un rol extrem de important. Calitatea spatiului in care locuim influenteaza stilul nostru de viata, dar mai ales buna dispozitie care ne insoteste sau nu de-a lungul intregii zile.

Institutul Pantone a desemnat nuanta verde smarald, culoarea anului 2013, dar acest lucru nu inseamna ca nu puteti utiliza la fel de bine orice alta nuanta de verde in amenajarea locuintei voastre. Specialistii ne indemna sa folosim o paleta cat mai variata de culori, de la verdele deschis al primaverii pana la nuanta olive a maslinilor, dar mai ales accente de diverse intensitati de la albastru-verzui la turcoaz.

Verdele si bejul sunt culori trendy in acest sezon pentru o locuinta moderna si primitoare

Culoarea bej, o surpriza in acest an, isi gaseste locul in special in camerele aerisite si mai linistite. Exista riscul de a obtine un aspect mult prea bland si monoton al locuintei, dar daca veti apela la un designer de interior acesta va sti sa combine cu succes mai multe nuante de crem, alb murdar si bej in diferite texturi pentru a crea un decor seren. Aceasta tendinta poate reprezenta un nou inceput, o reactie la culorile intense.

Accentele indraznete pun in valoare un spatiu monoton.

De asemenea, puteti obtine rezultate remarcabile prin intermediul unui proces invers. Folositi elemente in nuante neutre precum este covorul de la Ikea, pentru a tempera o camera in care predomina nuante intense de maro sau negru, dar si de albastru sau oranj. Daca aveti o canapea alba sau in culori tari, ii puteti “imblanzi” aspectul utilizand o perna bej cum este perna texturata cu motive florale de la Zara. Pentru a obtine efectul unei camere spatioase si luminoase, utilizati pe cat posibil elemente decorative in nuante neutre cat mai deschise. Ele se incadreaza cu usurinta in decorul preexistent al camerei. In acest sens, va propun un scaun de inspiratie clasica de la Kare si mici elemente de decoratiuni interioare precum lumanarea Bonsai. Lemnul si auxiliarii sai sunt extrem de utilizati datorita nuantei calde, ce le permite incadrarea in orice tip de decor. Pentru a oferi un accent minimalist, poti utiliza suportul de chei propus de cei de la homedeco.ro.

Elementele decorative in culori trendy cum este verdele smarald, dau personalitate interioarelor

Rutina nu trebuie sa-si gaseasca locul nici macar in detaliile care tin de amenajarea casei tale. Surprindeti la fiecare pas de elemente decorative indraznete care ofera personalitate fiecarei camere. Pentru a va mentine spatiul in tendinte, orientati-va catre accentele in nuante de verde smarald. Spargeti monotonia traditionalului aranjament de masa, folosind un bol pentru fructe sau salate de la Zara ceva mai atipic sau pahare din plastic Bonsai. In spatiile care nu necesita o lumina foarte puternica, pentru un efect aparte, utilizati un corp de iluminat cum este cel de la homedeco.ro, care ofera o lumina usor difuza. Nu va temeti sa aduceti un strop de veselie in cate unul din colturile camerei cu ajutorul unui ceas de la Kare, cu model clasic, dar aspect modern sau utilizand un cuier minimalist si extrem de ingenios de la Kika.

Indiferent ce culori trendy alegeti pentru interioare, acestea trebuie sa fie in perfecta armonie cu fiecare incapere si sa reprezinte o oglinda fidela a propriei voastre personalitati.

Foto: zarahome.com, homedeco.ro, bonsaideco.ro, kika.ro, ikea.ro, kare.com