plante care purifica aerul din casa ghiveci

Calitatea aerului din interioare este in top 5 al riscurilor pentru sanatatea publica. Iti recomandam cateva plante care purifica aerul din casa!

In vremurile in care traim, nici aerul pe care il respiri nu mai este prea sanatos. Potrivit unui studiu al Environmental Protection Agency din Statele Unite, citat de yoganonimous.com, calitatea proasta a aerului este unul dintre cele mai mari riscuri pentru sanatatea publica. Cauzele sunt multiple: produsele de curatare care contin chimicale toxice, podelele de vinil si odorizantele de camera. Daca nu vrei sau nu poti sa scapi de aceste produse si se apropie toamna, deci sa lasi geamurile deschise tot timpul nu mai este o optiune, afla ca ai aliati in ceea ce priveste curatarea aerului din casa ta: plantele de apartament. Iata cateva plante care purifica aerul din casa.

Acestea purifica aerul din casa, dar au si alte beneficii!

5 plante care purifica aerul din casa

Plante care purifica aerul din casa – Aloe Vera. Aceasta este buna si pentru a calma arsurile provocate de razele soarelui, dar este si un foarte bun purificator al aerului. Aloe absoarbe chimicalele din produsele de curatare. De asemenea, planta te si avertizeaza daca mediul devine toxic: fii atenta dupa petele de culoare maronie de pe frunzele ei.

Plante care purifica aerul din casa – Palmierul doamnei. Agentia spatiala americana sau NASA a realizat un studiu din care a reiesit ca acest tip de planta este foarte eficient in absorbirea formaldehidei, o chimicala care se gaseste frecvent in covoare. Tot palmierul doamnei reuseste sa creasca umiditatea in aerul uscat de iarna.

Plante care purifica aerul din casa – Ficusul. Frunzele groase si de un verde intens ale ficusului ii permit acestuia sa filtreze formaldehida, benzenul si amoniacul din aer. Aceasta planta este insa cam pretentioasa: are nevoie de multa lumina si de multa apa. Este bine sa o tii departe de animale sau de copii, pentru ca poate fi otravitoare daca este consumata.

Plante care purifica aerul din casa – Ficus Benjamina sau ficus care plange. Acesta curata formaldehida, benzenul si tricoloretilena, substante toxice care se gasesc in compozitia covoarelor si pieselor de mobilier.

Plante care purifica aerul din casa – Dracena cu margini rosii. Pe langa pata de culoare pe care o aduce in orice camera, dracena poate absorbi chimicale din aer, vapori de la vopsele, benzina si lacuri.

Ai aflat ce fac plantele de apartament. Dar stiai ca plantele de gradina lupta natural impotriva cancerului?