Ljubljana este unul dintre cele mai verzi orase din Europa

Vrei sa calatoresti, dar in acelasi timp vrei si sa fii prietenoasa cu mediul! Noi te aplaudam pentru decizia ta si iti facem si cateva recomandari. Iata care sunt cele mai verzi orase din Europa, cele care au castigat titlul de la Comisia Europeana in ultimii sapte ani!

7 dintre cele mai verzi orase din Europa

Ljubljana, Slovenia

Orasul tocmai a inceput sa devina mai prietenos cu turistii, odata ce s-au deschis hosteluri cochete si baruri interesante. Traficul este foarte lejer, pentru ca foarte putine masini au acces in el. Te poti bucura de cladirile grandioase si de parcurile imense. Este un oras studentesc, ceea ce inseamna multe party-uri si voie buna!

Bristol, Marea Britanie

Orasul a primit titlul de Capitala Verde Europeana anul trecut. Punctul forte pentru Bristol este toata verdeata din jur. Este inconjurat de parcuri nationale si de parti rurale fermecatoare, ca scoase din Pride and Prejudice.

Copenhaga, Danemarca

Reprezentantii orasului sunt decisi sa combata emisiile de carbon provocandu-i pe oameni sa mearga cu… bicicleta! Iar tonul ecologic al orasului a inspirat o reorganizare a portului, care este locul de vazut in acest oras!

Nantes, Franta

In acest port frantuzesc poti sa admiri ruine de pe vremea Imperiului Roman, arhitectura medievala si cladiri moderne impresionante. Sa nu uitam de bucataria frantuzeasca si de gradina botanica de neratat! Aici se gasesc multe festivaluri eco-friendly, dedicate plantelor pe cale de disparitie.

Vitoria-Gasteiz, Spania

Este capitala Tarii Bascilor si este un oras linistit, fermecator si traditional. Orasul este construit in cercuri concentrice. Primul este orasul, cel de-al doilea zona verde, cu parcuri, si cel de-al treilea este format din paduri si campuri numai bune pentru excursii si liniste. Niciodata nu poti subestima puterea naturii.

Hamburg, Germania

E un oras pe care iti recomandam sa-l explorezi de pe apa! Este plin de designer boutique-uri, pentru a-ti astampara setea de moda si are nenumarate restaurante pline de stele Michelin!

Stockholm, Suedia

95% din populatia orasului locuieste la mai putin de 300 de metri de zone verzi! Ceea ce e impresionant, mai ales ca este construit pe apa! Ai parte aici de tot ce-ti doresti: arhitectura impresionanta, baruri inedite si shopping!

Foto: iStock

Ti-am dat idei de vacanta? Incearca aceasta noua aplicatie dedicata pasionatilor de calatorii!