Creatii couture si ready to wear care au facut istorie

Expozitia de Moda gazduita anual de Muzeul Metropolitan la Institutul Artei Costumelor din New York celebreaza in 2013 cultura punk. Ca in fiecare an, si de aceasta data, deschiderea expozitiei, Punk: Chaos to Couture, va fi celebrata pe 6 mai, prin Gala Muzeului Metropolitan.

Balul Met asa cum este cunoscut in industria de profil, reprezinta unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. Experti in moda, reprezentati ai unor reviste fashion de top si un numar impresionant de celebritati isi pregatesc cele mai spectaculoase bijuterii si tinute de gala din ultimele colectii, pentru a defila pe covorul rosu.

Expozitia va fi deschisa pentru publicul larg in perioada 9 mai – 11 august si va contine creatii atat haute couture cat si ready-to-wear din moda feminina si masculina, inspirate din era punk.

Va fi expusa si celebra rochie cu ace de siguranta creata de Gianni Versace

Este cunoscut faptul ca era punk a spart toate tiparele in ceea ce priveste moda si a reprezentat una dintre cele mai influente miscari din ultimii 30 de ani. Practic, totul a devenit posibil in materie de creatie odata cu aceasta miscare.

Daca te numeri printre norocosii care vor avea ocazia sa viziteze Muzeul Metropolitan in acea perioada, vei putea admira peste 100 de creatii de inspiratie punk, ale unor creatori celebri precum Alexander McQueen, Dolce & Gabbana, Rodarte, Marc Jacobs si Alexander Wang. Una dintre creatiile care vor fi expuse este deja celebra rochie cu ace de siguranta a lui Gianni Versace, purtata de Elizabeth Hurley in 1994.

Fara indoiala, aportul pe care cultura punk l-a adus industriei de moda este unul impresionant. Desi nu voi avea ocazia sa vizitez impresionanta expozitie dedicata culturii punk, astept cu nerabdare sa vad ce ne va rezerva mult asteptatul covor rosu, in 2013, la Balul Met. Gala Muzeului Metropolitan reprezinta pentru mine acel eveniment social de top la care iam visat totdeauna sa particip.

Foto: Guliver