filme la care sa te uiti cand esti trista

Filme la care sa te uiti cand esti trista sunt destule, dar e important sa alegi in functie de starea pe care vrei sa o obtii. Vrei sa te inveselesti sau sa te afunzi in melancolie?

Mancarea gustoasa poate sa-ti aline tristetea cand nu esti in apele tale, dar la fel poate face si un film placut. Uneori nu ai chef deloc sa zambesti, dar un film pozitiv iti poate imbunatati starea de spirit. Pe de alta parte, sunt momente in care nici macar nu vrei sa te inveselesti, ci vrei sa iti explorezi zona de tristate in care te afli. Unele filme te inveselesc, altele te fac sa fii nostalgica. Cei de la Refinery29.com au facut o lista cu filme la care sa te uiti cand esti trista. Ai de unde sa alegi, fie ca vrei sa te inseninezi, fie ca vrei sa iti plangi tristetea.

10 filme la care sa te uiti cand esti trista

1. August: Osage County (2013)

Toate familiile nefericite sunt diferite una de cealalta. Insa in familia despre care e vorba in acest film e ceva special. Dupa ce tatal lor moare, trei surori se reintalnesc in casa mamei lor, care e o femeie care nu-si tine gura. Chiar daca toti membrii familiei sunt raniti, ea continua sa faca ravagii.

2. Mustang (2016)

Mustang e povestea unor fete dintr-o familie conservatoare din Turcia. Oricat ar vrea ele sa aiba o viata libera, sunt obligate sa fie “fete bune”, cu casatorii aranjate.

3. Extremely Loud & Incredibly Close (2016)

Un baiat e convins ca tatal lui i-a lasat un mesaj secret chiar inainte de a muri in atacul de la World Trade Center din 11 septembrie. Misterul il face sa plece la vanatoare prin New York pentru a decoda mesajul. E printre cele cateva filme la care sa te uiti cand esti trista si la care o sa plangi.

4. Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Bridget trece prin tot felul de situatii care o darama, dar gaseste puterea sa se adune si sa treaca peste ele, ajungand mereu la un final fericit.

5 .A Single Man (2009)

Filmul arata ceea ce parea sa fie ultima zi din viata profesorului George (Colin Firth), decis sa se sinucida. Dar isi petrece aceasta “ultima zi” cu tot felul de oameni care ii influenteaza gandurile.

6. Philomena (2013)

Judi Dench portretizeaza o femeie care pleaca in cautarea copilului pe care l-a oferit spre adoptie in urma cu zeci de ani. Dintre recomandarile de filme la care sa te uiti cand esti trista, acesta in mod garantat te va purta prin tot felul de emotii.

7. Amélie (2001)

Un film frantuzesc ce iti va arata o perspectiva mai pozitiva asupra vietii. Mai ales daca iti propui sa faci mai multe fapte bune.

8. One Day (2011)

One Day o sa te faca sa plangi urmarind o poveste de dragoste depresiva, ce se desfasoara pe durata a zeci de ani.

9. Matilda (1996)

Matilda e un film care are puterea sa te faca sa zambesti, atat prin idee, cat si prin muzica. Matilda e o fetita extrem de inteligenta, dar care nu e inteleasa de parintii ei.

10. The Last Five Years (2015)

In timp ce o sa urmaresti acest film o sa suspini. E vorba despre un cuplu care se iubeste la nebunie, dar care se farama. Povestea e spusa prin muzica.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cele mai bune comedii romantice. Iti vor face seara mai frumoasa!