Video de profil - o noua moda pe Facebook

Facebook se pregateste de o revolutie! In curand un video de profil va inlocui fotografia. Care sunt implicatiile atunci cand imaginea noastra online devine mult mai dinamica?

Momentan, Facebook testeaza aceasta schimbare destul de consistenta in cateva orase din Statele Unite. Aplicatia de mobil pentru Facebook ar urma sa iti permita sa creezi mici video de profil sau GIF-uri care ar fi in „bucle” a cate sapte secunde, potrivit mic.com. Reteaua de socializare iti va oferi si alte schimbari pentru profilul pe care il prezinti lumii. Asta pe langa butonul de dislike deja anuntat.

Cum ar fi cu video de profil?

Dar care sunt implicatiile? O poza de profil este, din cate am observat pe peretii „vecinilor” de Facebook, un instantaneu deloc instant, ales cu atentie dintre multe optiuni, fie ca sunt selfie-uri, fie ca sunt opere ale celor din jur. Poza de profil este aproape intotdeauna procesata. Trebuie sa aiba lumina perfecta, doza potrivita de atitudine si, de cele mai multe ori, filtrul de culori care sa exprime cel mai bine starea.

Ceea ce presupune multa munca, nu-i asa? Eu una nu ma chinui foarte mult cu poza de profil. Daca am o fotografie care imi place, ii dau un „crop” si munca mea s-a terminat. Dar cum ar fi sa am un video de profil? Atunci cand cei din jur sunt atat de atenti cu imaginea lor, cum modifici un video astfel incat sa fie „perfect”?

Rapunsul meu este: nu faci asta! Mi se pare ca suntem obsedati de imaginea noastra publica si ca nu lasam destul loc pentru instantanee si spontaneitate. Viata e prea scurta ca sa fim impecabili tot timpul. Un video de profil are un potential excelent pentru umor, veselie, joie de vivre. Si o ocazie de a fi cumva autentica intr-un anumit moment!

Mai multe optiuni pentru poza de profil clasica

„Lumea s-a schimbat de cand am introdus prima oara poza de profil in 2004”, au anuntat reprezentantii Facebook. „In News Feed si pe profilele utilizatorilor vedem din ce in ce mai multe clipuri video create decat pana acum. Astazi incepem sa testam urmatorul pas in evidenta evolutie a profilului: video de profil”.

In ceea ce priveste deja banala poza de profil, si aceasta va suferi imbunatatiri. Primul pas a fost facut deja cu filtrul-curcubeu de acum cateva luni, cand 26 de milioane de oameni au sarbatorit prin el aprobarea casatoriei pentru persoanele de acelasi sex, in Statele Unite.

Facebook vrea sa ofere oamenilor optiunea de a-si schimba poza in feluri diferite, la ocazii speciale. Vei putea alege pana la cinci poze de profil si o biografie in doar cateva cuvinte. Iar pozele de profil vor aparea in centrul pagini pe aplicatia de mobil si nu in stanga.

Stai prea mult pe retelele de socializare? Dar ce faci cand Facebook duce la probleme in relatie?

Foto: iStock.