O aplicatie te ajuta sa ajungi acasa noaptea in siguranta

Strazile nu sunt prietenoase pentru o femeie singura odata ce se lasa intunericul. O noua aplicatie iti tine companie pana cand ajungi acasa noaptea in siguranta.

De cate ori nu v-ati spus tu si prietenele tale „Scrie-mi cand ai ajuns acasa in siguranta”, pentru ca una dintre voi merge intr-un cartier mai periculos sau ati vrut ca taximetristul luat din strada sa auda ca cineva asteapta vesti despre noua pasagera? De cate ori ai mers pe strada cu cheile intre degete, ca o posibila arma in caz de atac? De cate ori ai vrut sa-ti iei un spray paralizant?

Potrivit Stylist.co.uk, aplicatia Companion, disponibila gratuit si pentru iPhone si pentru telefoanele cu sistem de operare Android rezolva partial problema.

Cinci studenti de la o universitate americana au dezvoltat aplicatia tocmai pentru fetele si femeile care trebuie sa mearga singure pe strada noaptea. Daca o descarci si o instalezi, vei putea sa ceri ajutorul virtual al unui prieten din lista. Acesta, oricine va fi, va putea sa-ti urmareasca miscarile prin GPS, pana cand ajungi in siguranta acasa.

Cum functioneaza aplicatia

Zeci de mii de oameni din toata lumea folosesc deja aplicatia care are motto-ul „nu vei mai merge niciodata singura acasa”. Prietenii tai nu trebuie sa aiba instalatia aplicata pentru a fi alaturi de tine. Si poti alege mai multi apropiati sa faca parte din lista ta, in caz ca unul dintre ei nu este disponibil in momentul in care ai nevoie.

Prietenul sau prietena ta iti poate vedea miscarile in timp real. Tu trebuie sa alegi destinatia si ei vor afla instantaneu atunci cand ajungi acasa noaptea in siguranta. De asemenea, vor primi alerte daca tu te indepartezi de la ruta stabilita, daca incepi sa alergi sau castile ies din telefon. Iar daca nu raspunzi in 15 secunde ca esti in regula, prietenul tau va fi contactat si telefonul tau devine o alarma care emite zgomote asurzitoare.

Exista si un buton de urgenta care poate fi folosit pentru a suna la politie cu un singur click. Astfel, atunci cand mergi singura acasa, vei avea mereu pe cineva alaturi de tine. Si nu va mai trebui sa iti fie la fel de frica.

Acum ca te simti mai in siguranta, afla si despre cateva aplicatii de telefon care iti simplifica viata

Foto: iStock