Cum sa recunosti electronicele false

Cum sa recunosti electronicele false? Stii ce detalii sa cauti? Stii la ce sa fii atenta? Sau devii tinta escrocheriilor? Ca sa nu mai alegi niciodata gadgeturi contrafacute, am gasit cateva tips & tricks de depistare a fake-urilor! Nu te mai lasa inselata niciodata si alege doar originalele, dupa ce citesti sfaturile celor de la Brightside.

Brandurile de top castiga popularitate, dar mai “castiga” si altceva. Pe urma lor vin fake-urile. Copiile mai proaste (si vizual, dar mai ales in ceea ce priveste calitatea). Si pentru ca uneori fake-urile copiaza atat de fidel trasaturile originalelor, astazi iti spunem cum sa recunosti electronicele false:

  1. Cum sa recunosti electronicele false? Analizeaza cutia!

Producatorii de gadgeturi contrafacute nu pun mare accent pe design. Retailer-ul oficial va fi mereu atent la toate detaliile pachetului in care vine produsul. Uita-te cu atentie la calitatea imprimarii: scrisurile trebuie sa fie lizibile, fara zone sterse. Nimic nu ar trebui sa se miste in pachetul telefonului, de exemplu! Pentru ca producatorii nu-si permit ca articolele lor sa se deterioreze la transport. Pana si imbinarile la colturi ale peliculei de plastic ce inveleste cutia trebuie sa fie impecabile.

  1. Uita-te in manualul de utilizare

Cum sa recunosti electronicele false dupa ghidul de utilizare? Acesta este pasaportul oricarui gadget. Toate informatiile importante despre device-ul tau sunt acolo, in limba din tara de cumparare. Daca sunt scrise intr-o alta limba, fie este un articol de contrabanda, fie este o copie.

  1. Iata cum sa recunosti electronicele false dupa materialul din care sunt fabricate

Orice material – plastic, cauciuc, aluminiu – poate fi de calitate superioara sau inferioara. Brandurile cunoscute nu se “zgarcesc” cand vine vorba de materialele folosite. Carcasele din plastic trebuie sa aiba colturile fine (sa nu te zgarii in imperfectiunile imbinarilor). Suprafetele neregulate, matifiate, ascund “secretul” produselor neoriginale.

  1. Fii experta in fonturi

Logo-ul este eticheta fiecarui brand. Aici trebuie sa fii atenta daca vrei sa stii cum sa recunosti electronicele false! Logo-ul este facut asa incat sa fie “indestructibil”. Chiar si dupa ani de utilizare, sigla trebuie sa fie acolo!
Toate fonturile si simbolurile de pe gadget trebuie sa fie usor de citit, fine, durabile. La produsele contrafacute se intampla sa lipseasca numele producatorului sau sa fie scris gresit.

  1. Verifica incarcatorul!

Cum sa recunosti electronicele false dupa incarcator? El trebuie sa fie creat dupa prizele pe care le gasesti in tara ta. Daca esti european, prizele sunt diferite de cele din America. Originalele vor avea mereu zone de trecere. La fel, originalele vor avea mereu zonele metalice fine cu finisaje bune si izolare de calitate.

  1. Cum sa recunosti electronicele false dupa cabluri si conectori (mufe)

Calitatea cablurilor este semnul cel mai evident la produsele contrafacute. La cele originale, cablul va fi fixat bine, ferm, la cel fake, vor exista mereu “lipiri” defectuoase. De multe ori, stecarul nu corespunde cu priza! De asemenea, fii atenta la calitatea izolarii si la simbolurile de pe incarcatoare, cabluri si conectori! Firul trebuie sa fie flexibil si uniform colorat iar insemnele nu trebuie sa se stearga!

Citeste si: Accesorii si haine fake: cum le recunosti cel mai usor