Afla ce spune un selfie despre tine

Un nou studiu demonstreaza ca o imagine face intr-adevar cat o mie de cuvinte. Iar personalitatea ta poate fi citita in functie de cum iti faci un selfie! Iti spunem imediat ce transmiti atunci cand te fotografiezi!

Chiar daca ti se pare ca profilul, potrivit studiului, nu ti se potriveste, fii linistita! Oamenii de stiinta au gasit rezultate care tin de cum te percep cei din jur. Oricum, daca te judeca dupa un selfie, sunt putin cam superficiali, nu crezi?

„Nu se stiu multe lucruri pana acum despre cum selfie-urile reflecta personalitatea celor din ele si cum sunt judecati de cei din jur in functie de selfie-uri”, citeaza Bustle.com din studiu. Cercetarea a fost realizata la o universitate din Singapore. Subiectii au fost intai rugati sa completeze un test de personalitate si apoi un alt grup a fost rugat sa-i evalueze.

Potrivit cercetatorilor, selfie-ul unei persoane a corespuns foarte bine cu autoevaluarea acelei persoane la testul de personalitate. Acest lucru inseamna ca, atunci cand iti faci un selfie, chiar incerci sa te prezinti lumii asa cum te vezi tu. Dar participantii la studiu care au incercat sa ii evalueze pe ceilalti au reusit sa ghiceasca cu precizie doar daca persoanele din selfie sunt deschise si extrovertite.

6 aspecte ale unui selfie si ce spun despre tine

1. Cand faci duckface. E posibil sa fii putin nevrotica si instabila emotional.

2. Daca ascunzi locatia selfie-ului. Esti constiincioasa si iti protejezi intimitatea.

3. Daca tii camera jos. Esti simpatica si placuta si oamenii te vor in preajma lor.

4. Daca zambesti sau razi. Esti deschisa la experiente noi.

5. Daca te uiti direct in camera. Esti prietenoasa si ai multa incredere in tine.

6. Daca arati ca si cum te distrezi… Probabil chiar asta faci. In plus, pari o persoana degajata si prietenoasa.

Daca tragem linie, o sa vezi ca nu e deloc greu sa faci un selfie care transmite numai „vibratii” bune celor care il vad pe Facebook sau Instagram. Trebuie sa tii camera in jos, sa te uiti direct la ea si sa zambesti cu toti dintii!

Ne-am lamurit cu selfie. Dar ai curaj sa-ti pui un video de profil in loc de poza?

Foto: iStock.