utilizarea telefonului mobil femeie selfie

Oamenii isi trateaza in prezent telefonul mobil cu totul altfel decat o faceau in trecut. Nu mai e doar un gadget menit sa le faca viata mai usoara, ci un prieten high-tech prin intermeiul caruia comunica cu apropiatii, isi fac noi cunostinte si afla care sunt cele mai importante evenimente ale saptamanii. Iata ce trebuie sa stii despre utilizarea telefonului mobil.

Cum rolul telefonului mobil a devenit atat de important in viata noastra e normal ca in anumite situatii comportamentul nostru vizavi de el sa se transforme intr-unul obsesiv. Vrei sa verifici daca e si cazul tau? Atunci citeste cateva semne care-ti arata ca utilizarea telefonului mobil este normala.

Utilizarea telefonului mobil – Zilele tale nu incep si nu se incheie cu tine verificandu-ti news feed-ul

Dimineata ta ar trebui sa inceapa cu cateva minute de exercitii sau de meditatie si sa te culci dupa ce ai citit cateva pagini, ai vazut un episod din serialul preferat sau ai facut un schimb de afectiuni cu iubitul tau. Dar telefonul tau nu are ce cauta in aceste afectiuni. Si-n plus iti poate afecta si calitatea somnului daca-l tii in apropierea patului.

Utilizarea telefonului mobil – In rarele ocazii cand iti uiti telefonul mobil acasa nu innebunesti

De fapt e chiar relaxant sa ai parte de o zi fara sa-ti bazaie nonstop in buzunar. Te simti mai usoara, mai libera, mai umana si cand va “reintalniti” la finalul zilei nu te grabesti sa vezi ce ai pierdut in spatiul online.

Utilizarea telefonului mobil – In timpul experientelor emotionante, telefonul tau ramane in geanta

Stii cum sa te bucuri de un apus de soare fara sa simti nevoia sa-i faci o fotografie, nu tii sa te lauzi prietenilor ca ai plecat intr-o scurta vacanta de weekend si nici nu cauti sa pozezi toate tablourile frumoase pe care le vezi in muzeu. Anumite momente raman cu tine si daca nu sunt stocate in memoria telefonului tau.

Utilizarea telefonului mobil – Nu simti nevoia sa raspunzi imediat la mesaje atunci cand le primesti

De fapt asta e si partea frumoasa a mesajelor – o data ce au fost trimise vor ramane pe telefonul tau pana cand ai timp de ele. Asa ca nu trebuie sa faci niciun efort, nu trebuie sa faci o pauza din activitatea cu care te ocupi in prezent.

Utilizarea telefonului mobil – Te bucuri de placerea unica de a citi o carte tiparita

Cand citesti pe un ecran pur si simplu nu este acelasi lucru. E o placere sa simti textura hartiei, mirosul ei si sa dai incet fiecare pagina. Oricand de minunata ar fi tehnologia, aceasta experienta nu poate fi inlocuita de un device. Si te ajuta chiar si dormi mai bine.

Citeste si: “Telefonul mobil iti poate strica viata. Protejeaza-te”!

Foto: Thinkstock