spatiu de stocare femeie de afaceri

Cand Iphone-ul tau are un spatiu de stocare mult prea mic pentru puzderia de selfie-uri pe care ti le faci zilnic, atunci trebuie sa faci curat. Exista cateva "retete" prin care poti pacali sistemul...

Nu toti ne nastem egali. Si de aceea nu avem cu totii iPhone de 64 sau 128GB. Din pacate este mult mai usor, in Romania cel putin, sa-ti achizitionezi un iPhone cu spatiu de stocare ceva mai mic. E mai ieftin.

Suntem totusi in epoca tehnologiei, a selfie-urilor si a social media, iar toate astea ocupa spatiu de stocare pe telefon. Spatiu de care avem nevoie pentru mai multe poze, mai multa muzica si mai multe mailuri. Ce ne facem cand ramanem fara spatiu de stocare? Curatenie, desigur. Si inca o curatenie de chinez, migaloasa.

Fiindca iOs, respectiv Windows-ul de pe iPhone este unic intr-adevar, utilizatorii nu au acces direct la fisierele stocate in memoria telefonului. In schimb, putem accesa fisierele prin interfata aplicatiilor. Vom enumera mai jos pasii pentru a elibera o parte a spatiului de stocare de pe telefon, fara a fi necesare aplicatii specializate.

Un spatiu de stocare prea mic? Invata mai multe despre Iphone

Nu uita sa verifici aplicatiile instalate

1. In prima faza, trebuie sa aflam ce ne umple memoria telefonului, iar pentru asta mergem in Settings, dupa care la General si apoi la Usage. Desi probabil cel mai mult spatiu de stocare este ocupat de poze, muzica si email, asta nu inseamna ca nu putem recupera loc si din alte parti. Acum incepe partea migaloasa.

2. Pozele, de exemplu, pot sa ocupe mult mai mult spatiu de stocare decat ne-am astepta, asa ca le putem salva pe calculator, prin intermediul iTunes, ca sa le putem sterge pe toate din memoria telefonului.

3. Muzica exista pe telefon pentru un motiv bun, s-o ascultam, deci aici nu prea avem ce sterge. Daca nevoia de spatiu de stocare este critica, putem rafina putin si playlistul. Din meniul Settings-General-Usage, putem sterge direct toata muzica – ceea ce nu e convenabil decat daca n-am hotarat sa renuntam la toate melodiile din telefon. Trucul e ca putem folosi iTunes pentru a sterge melodie cu melodie, lasand doar piesele de care nu ne-am plictisit.

4. Ultimul pas, dar nu cel mai putin important, este acela de a verifica aplicatiile instalate. Putem sterge aplicatiile pe care nu le mai folosim, fie ele de efecte pentru poze sau joculete amuzante, din simplul motiv ca le putem reinstala oricand daca le ducem dorul. Pe cele pe care nu dorim sa le stergem, cum ar fi poate Facebook, Twitter, etc, le putem curata, deoarece majoritatea aplicatiilor pot folosi spatiu de stocare pentru fisiere extra, un spatiu mai mare decat spatiul pe care il ocupa aplicatia in sine.

5. Curatarea aplicatiilor poate fi facuta fie prin accesarea aplicatiei si cautarea in meniul Settings al acesteia butonul de Clear cache sau Clear temporary files. Asta pentru cele care sunt mai complexe, cum ar fi un browser (Safari, Chrome) care pot salva pagini pentru a fi citite offline. Aplicatiile mai putin complexe pot folosi si ele spatiu de stocare extra, cu singura mentiune ca nu se pot curata direct. Pentru acestea procedura simpla, dezinstalam si reinstalam aplicatia, pentru a elibera spatiul de stocare folosit de fisierele temporare ramase stocate in telefon. Recomandari – Facebook, Instagram si orice aplicatie care foloseste intensiv imagini.

In ultima instanta, putem sterge contul de email setat in inboxul telefonului, ceea ce ne scapa de spatiul de stocare ocupat de atasamentele primite, ca apoi sa-l inregistram la loc, si porni cu un numar sesizabil mai mic de email-uri – de exemplu – ultimile 20-30 de emailuri primite.

Foto: Thinkstock