the light phone un altfel de telefon mobil

Dependenta de smartphone se trateaza cu un telefon pe cat de simplu pe atat de ingenios descoperit de noi intr-un articol de pe techcrunch.com. The Light Phone propune o reintoarcere la functia de baza a celularului si are un design de care ne-am indragostit la prima vedere!

The Light Phone este practic opusul oricarui alt telefon care exista pe piata la ora actuala. Este subtire, usor, bateria lui tine 20 de zile si nu face nimic altceva decat sa initieze si sa primeasca apeluri.

Adica exact ce faceau telefoanele mobile in urma cu multe generatii in urma. Din punctul nostru de vedere arata minunat si costa doar 100 de dolari.

The Light Phone poate fi comandat de pe www.kickstarter.com

“Am facut acest telefon pentru ca adevarata fericire inseamna sa fii prezent.”

Ce stie sa faca? Dupa cum va spuneam deja mai nimic in afara de functia de baza a oricarui telefon. Pui un SIM in el, apesi cateva taste si dai un telefon. N-ai browser pentru Internet si nici jocuri. Are totusi o tasta pentru apelare rapida si poate fi folosit noaptea si pe post de lanterna.

“Am inceput sa facem acest telefon pentru ca a devenit foarte clar ca adevarata fericire inseamna sa fii prezent. O multime de minti stralucite sustin asta de la Seneca incoace. Cat timp ne petrecem zilele conectati, uitandu-ne nonstop la un ecran, lipsim de la multe situatii. Am creat The Light Phone ca sa-i ajuta pe oameni sa-si gaseasca un echilibru cand vine vorba de conexiuni. Nu credem ca oamenii ar trebui sa se deconecteze complet, ci doar ca pauzele sunt sanatoase din multe puncte de vedere” au declarat Joe Hollier si Kaiwei Tang, “parintii” noului gadget care a strans deja ceva fani.

“Acest proiect este de fapt o conversatie pe care vrem s-o incepem. Nu suntem impotriva tehnologiei (ba chiar suntem pasionati de ea) dar credem ca trebuie sa punem din nou omul in tehnologie si sa ne gandim ce gadgeturi ne fac viata mai buna pe termen lung. Nu credem ca The Light Phone este raspunsul final, dar credem ca este un prim pas intr-o conversatie pentru care avem multe idei”, au continuat acestia.

Daca-ti surade ideea de a inlocui clasicul smartphone cu nonconformistul The Light Phone il poti comanda de pe www.kickstarter.com.

Citeste si “Cadouri funny pentru iubitoarele de gadgeturi”!

Foto: thelightphone.com