tehnici de cautare pe internet laptop

Desi te folosesti de cautarea pe Google in fiecare zi iata ca exista cateva trucuri care te ajuta sa ajungi mult mai usor la rezultate pe care ti le doresti. Pe time.com am descoperit cateva tehnici de cautare pe internet pe care planuim sa le folosim zi de zi!

Tehnici de cautare pe internet – Compara diverse alimente punand vs. intre ele

Iata cateva tehnici de cautare pe internet care te vor ajuta in viata de zi cu zi. Nu stii ce sa pregatesti la cina si ai vrea sa alegi o varianta cu mai putine calorii? Daca scrii de exemplu “rice vs. quinoa” vei obtine ca prim rezultat un tabel cu valorile nutritionale alaturate ale celor doua produse.

tehnici de cautare pe internet goole
Tehnici de cautare pe internet: tu stii sa cauti eficient pe motorul de cautare Google? Aceste trucuri iti pot faca viata mult mai usoara!

Tehnici de cautare pe internet – Semnul minus te ajuta sa faci cautari specifice

Daca vrei de exemplu sa cauti mai multe informatii despre jaguar (animalul, nu masina) atunci e de ajuns sa scrii simplu pe Google “jaguar -car” si sa astepti sa primesti rezultate filtrate de aceasta data. Semnul minus elimina practic anumite sensuri ale termenului pe care-l cauti, dar nu trebuie sa pui spatiu intre el si cuvantul pe care vrei sa-l scoti.

Tehnici de cautare pe internet – Foloseste un asterisc cand nu stii anumite cuvinte intr-o fraza

De cate ori n-ai incercat sa cauti versurile anumitor melodii noi insa nu reuseai sa dai de ele pentru ca nu intelegeai toate cuvintele. Exista insa un truc de cautare pe Google prin care poti obtine ce-ti doresti. Pui un asterisc acolo unde nu stii ce cuvant (sau ce grup de cuvinte) era si gata. De exemplu: “imagine all the * living for today”.

Tehnici de cautare pe internet – O metoda de cautare pe Google a cuvintelor pe care nu le intelegi

Exista o multime de dictionare online, insa daca nu vrei sa pierzi prea mult timp cautand prin ele te poti folosi din nou de Google. In loc sa cauti cuvantul propriu-zis folosesti sintagma “DEFINE: cuvantul nestiut” si obtii definitia lui. Partea interesanta e ca poti folosi acest truc si pentru acronime sau cuvinte care provin din jargon.

Citeste si “Noile gadgeturi fashion. Tentatia zilei: mouse wireless”!

Foto: Snapshop.io/ Kaboompics