Art & Fashion for Education

In perioada 14 mai – 12 iunie trebuie sa ajungi neaparat la Atelier 030202 (adica Sala Noua a Teatrului de Comedie). 13 dintre cei mai cunoscuti designeri romani au fost invitati sa creeze in premiera cate o piesa vestimentara speciala in cadrul expozitiei cu scop caritabil Art & Fashion for Education.

Art & Fashion for Education reuneste cei mai interesanti designeri romani de moda intr-o expozitie fara precedent in Bucuresti. Andreea Badala, Lucian Broscatean, Ioana Ciolacu si Irina Marinescu sunt doar cativa dintre cei care au acceptat provocarea lansata de Pavilion Curatorial Office.

Ei au creat cate o piesa vestimentara unica inspirati de o lucrare artistica, iar realizarile lor vor fi expuse la Atelier 030202 (str. Sfanta Vineri, nr. 11) incepand de joi, 14 mai. Ai aproape o luna ca sa vizitezi expozitia!

Printre artistii alesi ca sursa de inspiratie de designerii romani se afla Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Lempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley. Optiunea fiecarui designer in parte o puteti descoperi in clipurile postate pe pagina de Facebook a evenimentului Art & Fashion for Education.

Selectia adolescentilor beneficiari se va face cu ajutorul Fundatiei Noi Orizonturi.

Dupa cum mentionam si mai sus evenimentul are o dubla semnificatie, pe de o parte artistica, pe de cealalta caritabila. Participarea la el este pro bono, iar orice profit rezultat in urma vanzarii pieselor produse va fi donat pentru sustinerea adolescentilor cu abilitati deosebite, dar cu mijloace financiare precare. Cu fondurile stranse se vor cumpara calculatoare care vor fi donate acestor tineri talentati.

Dupa Bucuresti expozitia se va muta la Muzeul de Arta din Timisoara (23 iunie – 17 iulie 2015) si apoi la Muzeul National de Arta din Cluj (03 septembrie – 16 septembrie 2015).

“Art & Fashion for Education” este un proiect initiat si curatoriat de Pavilion Curatorial Office (Razvan Ion, Eugen Radescu si Gergo Horvath) si Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art.

Poster: Teoharie Zugravu