O lectura interzisa pudibonzilor

Cartea Cincizeci de umbre ale lui Grey, prima lansata dintr-o serie de trei, scrisa de autoarea britanica Erika Leonard, cunoscuta sub pseudonimul E. L. James, a reusit sa doboare record dupa record inca din primele luni de la lansare. 

Dupa doar sase saptamani de la lansare, cartea s-a vandut doar in SUA in 10.000.000 de copii. Acest roman erotic ilustreaza in cele mai mici detalii relatia mai putin obisnuita dintre un tanar om de afaceri, Christian Grey si o tanara absolventa de filologie, Anastasia Steele. Povestea dintre cei doi incepe cu un interviu pe care Anastasia i-l ia tanarului domn Grey si continua cu o multime de momente picante intre cei doi. Christian Grey este un barbat tulburat de demoni ascunsi si ghidat de o excesiva nevoie de a-i controla pe ceilalti, iar aceasta latura intunecata a lui va fi dezvaluita in relatia cu Anastasia.

O relatie pasionala si intunecata

Initial, cartea a fost lansata in format e-book, dar datorita succesului de care s-a bucurat in randul femeilor din intreaga lume, Cincizeci de umbre ale lui Grey a fost tiparita la cerere. Publicatia The Telegraph considera ca acest roman va continua sa se vanda si in anii ce vor urma, reusind sa captiveze un numar tot mai mare de cititori. Cincizeci de umbre ale lui Grey a fost primita de la inceput cu recenzii pozitive din partea celor mai multi critici, acestia mentionand faptul ca acum se simt mai deschisi si sunt mai dornici sa experimenteze lucruri noi in relatia cu partenerii de viata. In ciuda succesului imens de care se bucura peste hotare, romanul a starnit si foarte multe controverse din cauza limitei firave intre erotism si pornografie.

Se pare ca Angelina Jolie va interpreta in film rolul Anastasiei

Inainte de a citi cartea, trebuie sa te avertizez ca acest roman erotic va ajunge sa te cucereasca si sa te domine inca de la primele pagini. Daca ti-am starnit totusi curiozitatea in privinta romanului, poti achizitiona primul volum al trilogiei, Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades in original, de pe elefant.ro,  in format e-book la pretul de 30 RON sau in format tiparit la pretul de 34,3 RON.

Daca ai citit deja cartea Cincizeci de umbre ale lui Grey si ti-ar placea sa vezi si filmul bazat pe povestea ei nu mai ai foarte mult de asteptat. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achizitionate in luna martie a acestui an de compania Universal Pictures si se zvoneste ca Angelina Jolie va fi cea care va interpreta rolul Anastasiei.

Foto: elefant.ro