nou la cinema Testamentul Nou Nout

Daca te-ai plictisit de baruri si restaurante, atunci incearca si alte modalitati de petrecere ale timpului liber. Noi am studiat evenimentele din Bucuresti si am gasit trei care merita bifate in acest weekend!

Un film nou intrat la cinema de la care avem mari asteptari

Tot astazi intra in cinematografele romanesti si comedia Testamentul Nou Nout, in regia lui Jaco van Dormael, unul dintre cei mai originali cineasti ai momentului. Daca numele lui nu-ti suna foarte cunoscut, atunci sigur vei recunoaste un alt film care-i poarta semnatura: Mr. Nobody. Scenariul este unul provocator, cum numai van Dormael putea sa faca: Dumnezeu exista, locuieste in Bruxelles si se poarta oribil cu sotia si fiica lui. Fata lui are 10 ani si nu mai suporta felul in care tatal ei se comporta cu oamenii. Ea se revolta, intra in biroul acestuia si trimite tuturor prin SMS datele la care vor muri, apoi fuge de acasa.

Din distributia noii sale realizari fac parte: Benoit Poelvoorde (The Price of Fame, 3 Hearts), Catherine Deneuve (Potiche, 3 Hearts), Yolande Moreau (Henri), Francois Damiens (La Famille Belier), Pili Groyne (Two days, one night).

Opera Nationala Bucuresti are-n program un spectacol de neratat

Programul de weekend poate incepe chiar de vineri seara, la ora 18:30, cu o premiera la Opera Nationala din Bucuresti. Oedipe, spectacolul regizat de Valentina Carrasco, incearca sa imbine atmosfera de tragedie antica cu ideea ca o asemenea poveste se poate petrece indiferent de epoca si de spatiu geografic.

Pasionata de tragedia lui Oedip si de lucrarea muzicala pe aceasta tema a lui George Enescu, Valentina Carrasco, regizor cu o vasta experienta in marile teatre lirice din intreaga lume, a montat in premiera opera lui George Enescu la Teatrul La Monnaie din Bruxelles si la Teatro Colon din Buenos Aires, productia urmand sa fie prezentata in luna mai 2016 si pe scena Royal Opera House-Covent Garden. In conceptia regizoarei, personajul principal din opera este intr-un exil etern, care-l transporta in spatii diverse, dominate de simbolul propriului sau destin, exprimat vizual prin dune de nisip. In spectacol, nisipul, omniprezent, reprezinta, scurgerea timpului, si-n acelasi timp imposibilitatea personajelor de a se opune unei forte exterioare care le domina existenta.

15 ani de Carturesti celebrati cu reduceri si alte surprize

Libraria Carturesti implineste 15 si-i invita la aniversarea pe toti bookaholicii care i-au trecut pragul de-a lungul timpului si care au descoperit in spatiul ei nu numai carti bune de cumparat, ci un intreg univers care invita la relaxare. In perioada 21 – 22 noiembrie, in toate librariile Carturesti se instaureaza Book Friday! Vor fi reduceri de pana la 40% la o selectie extinsa de noutati și bestselleruri ale ultimelor luni, ca sa ne facem proviziile de lectura pentru iarna plus ceai si biscuiti din partea casei.

Citeste si: “Comedii bune care-ti fac seara mai frumoasa”!

Foto: PR