cum economisesti bani intr-un oras mare

Multi dintre cei care s-au nascut intr-un oras mic aleg la un moment dat sa se mute intr-un oras mare. Sunt mai multe oferte de munca, mai multe locuri de distractie, mai multe muzee de bifat. Insa si viata e mai scumpa.

Si tocmai de aceea trebuie sa inveti sa economisesti bani atunci cand se poate. Altfel risti sa te trezesti leftera inainte de a lua urmatorul salariu.

Urmareste zilele cu oferte speciale

Vrei sa mergi la film si sa economisesti ceva bani? Atunci verifica ofertele de la cinematografe. De obicei in timpul saptamanii exista tot felul de promotii prin care fie platesti mai putin pe bilete, fie ai ceva extra inclus in pretul lor. De exemplu, stiai ca la Grand Cinema, cinematograful de la Baneasa Shopping City, biletele la film cumparate online iti aduc si cate o punga mica de popcorn din partea casei? Totodata daca esti studenta, nu strica sa te asiguri ca ai carnetul vizat la zi pentru a putea beneficia de asemenea de discount. La fel poti proceda si cu muzeele. Spre exemplu la Muzeul National de Arta al Romaniei intrarea este libera in prima miercuri a fiecarei luni. Deci nu trebuie sa astepti neaparat Noaptea Muzeelor pentru a-l vizita.

Vaneaza reducerile ca sa economisesti bani!

Ti-am povestit deja despre site-urile de reduceri De pe ele mi-am cumparat de-a lungul timpului vouchere cu discount la diverse magazine vacante si tot felul de pachete wellness, insa acum am mai descoperit ceva interesant. Lovelty este o aplicatie pentru telefon care merge cam pe aceeasi idee, insa locurile din Bucuresti unde poti beneficia de ofertele sunt si extrem de bine alese. Am vazut deja oferte la Grand Cafe Van Gogh, Pura Vida Sky Bar & Hostel si Steam Coffee Shop, adica locuri pe care le frecventam oricum si-n mod normal si unde nu m-ar deranja sa am o prima bere din partea casei sau un pahar de cafea gratuita pentru cea mai buna prietena.

Programeaza-ti din timp activitatile

Timpul costa bani si desi ador activitatile spontane consider ca ar trebui sa-ti planifici cu grija concertele si vacantele. Spre exemplu biletele pentru artistul preferat se pot dubla daca le cumperi de la intrarea in sala de concerte in loc sa ti le comanzi online din prima saptamana in care au fost puse in vanzare. Plus ca risti sa nu mai prinzi cele mai bune locuri. Iar acest lucru este valabil si-n cazul vacantelor.

Organizeaza-te, organizeaza-te, organizeaza-te!

Daca mergi in fiecare zi la magazin ca sa cumperi alimente, apa sau alte lucruri de care ai nevoie vei cheltui mai multi bani decat intentionai. Pentru ca asa se intampla. Atentia iti este distrasa de ceva, ti se face pofta brusc de altceva, vrei sa incerci un nou sortiment si asa vei ajunge acasa cu mai multe lucruri decat iti planificai. Plus ca majoritatea magazinelor mai mici, de cartier, au preturi mult mai mari decat hipermarketurile. Ideal ar fi sa-ti stabilesti o zi pe saptamana in care sa-ti faci cumparaturile importante ca sa nu mai fii tentata sa dai banii pe prostii. Daca n-ai masina personala si te temi ca nu vei putea cara un bax de apa plata si alte greutati atunci poti incerca varianta Carrefour Online sau Cora Drive. Comanzi totul online si-n maxim doua zile le ai acasa. Iar transportul e o nimica toata daca-ti faci aprovizionarea pentru o saptamana sau doua.

Foto: iStockphoto